Raspodela čeških vremenskih dozvola

Na zahtev delegacije Republike Srbije na zasedanju Mešovite komisije, održane 16. i 17. maja 2017. godine u Pragu, Ministarstvo saobraćaja Češke Republike odobrilo je vanredni kontingent od 50 vremenskih dozvola za 2018. godinu.

S obzirom na to da prevoznici prilikom dostavljanja zahteva za utvrđivanje godišnjeg plana raspodele za 2018. godinu nisu podnosili zahtev češke vremenske dozvole, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture utvrdilo je raspodelu na osnovu godišnjeg plana raspodele pojedinačnih bilateralno-tranzitnih dozvola koje važe na teritoriji Češke Republike, uzimajući u obzir broj dodeljenih CEMT dozvola i broja vozila u voznom parku domaćih prevoznika, prenosi poslovno udruženje „Međunarodni transport“ na svom sajtu.

Kako je navedeno, prevoznici kojima su dodeljene češke vremenske dozvole iste mogu koristiti isključivo vozilima iz voznog parka na dan 30. januar 2018. godine. Takođe, u skladu sa zahtevom češke strane biće dostavljen spisak vozila u voznom parku prevoznika kojima su dodeljene ove dozvole.

Preuzimanje dodeljenih dozvola vršiće se od 1. februara 2018. godine. Rok za preuzimanje je 15 dana nakon čega će se nepreuzete dozvole dodeljivati po listi čekanja koja je data u prilogu obaveštenja Ministarstva.

Zvanično obaveštenje Ministarstva možete preuzeti OVDE.