SCANIA ponovo pokreće proizvodnju u Evropi

Kompanija Scania najavila je da će danas (21. aprila 2020. godine) ponovo pokrenuti svoj evropski proizvodni sistem. Fabrike za proizvodnju šasija će početi da rade smanjenim kapacitetom, deljenjem obima dnevne proizvodnje u dva dana. I dalje neće biti uobičajenog toka rada i aktivnosti, prenosi portal kamioni.net.

Obnavljanje proizvodnje će se sprovoditi oprezno, da bi se testirale mogućnosti dobavljača kompanije Scania, kao i sopstvene mogućnosti isporuke vozila. Krajem prošlog meseca, počev od 25. marta, sprovedeno je strukturisano i organizovano zaustavljanje proizvodnog sistema kompanije širom sveta. Ponovno pokretanje će se izvršiti na isti način – planirano, strukturisano i u različitim datumima, u zavisnosti od lokalne situacije sa covid-19, saopštila je Scania.

S obzirom na mnogobrojne nesigurnosti, Scania će nastaviti da prati i donosi odluke o aktivnostima u globalnom proizvodnom sistemu svake nedelje. Zdravlje i bezbednost su prioritet. Svako pokretanje proizvodnje vršiće se u uskoj saradnji sa stručnim savetodavnim timom, kako bi se obezbedilo sigurno obavljanje poslova za sve zaposlene i partnere kompanije Scania, navodi se.

Vlasnici i vozači Scania vozila mogu da računaju na servisnu podršku, jer mehaničari i prateće osoblje, bez obzira na vanrednu situaciju, brinu o popravkama kamiona, autobusa i priključnih vozila. Širom sveta, Scania ima više od 1.600 servisnih radionica i više od 20.000 mehaničara, navodi se.

Scania je preduzela sve mere zaštite korisnika servisnih i drugih usluga, pa su zbog toga na snazi posebne mere prilikom posete poslovnim jedinicama Scania Srbija d.o.o. Više detalja je dostupno na kompanijskom sajtu.

Izvor: kamioni.net