Sejari ostvario rekordnu prodaju priključnih vozila KRONE u 2022.

Beogradska kompanija Sejari, generalni zastupnik, distributer i serviser priključnih vozila nemačkog proizvođača KRONE za Srbiju i jedan od lidera na srpskom tržištu priključnih vozila, u 2022. ostvarila je odlične prodajne rezultate.

Kako ističe direktor Sejari d.o.o. Srbija Miloš Marijić, uprkos mnogobrojnim izazovima, pre svega zbog poremećenih lanaca snabdevanja zbog posledica pandemije i rata u Ukrajini, u prošloj godini ova kompanija prodala je oko 200 novih KRONE poluprikolica različitih namena, što je 20% više nego u 2021.

– Posebno smo zadovoljni rekordnom isporukom poluprikolica-hladnjača, za koje naše tržište pokazuje sve veće interesovanje – ističe Marijić.

– Naš uspeh u 2022. je tim značajniji ako se u obzir uzme okolnost da je KRONE za svako od tržišta imao određenu kvotu vozila spremnih za prodaju u kojoj smo se izborili za dobru poziciju, tako da smo uspeli da izađemo u susret zahtevima većine dosadašnjih i novih kupaca, uz razumne, čak i skraćene rokove isporuke.

Direktor kompanije Sejari navodi da se na našem tržištu oseća blagi pad potražnje za priključnim vozilima, uslovljen različitim uticajima – jedan od njih je i stalni rast cena svih komercijalnih vozila, uključujući i priključna,

– Ipak, cene KRONE vozila tokom 2022. nisu drastično uvećane u odnosu na 2021. U ovoj godini ne treba očekivati smanjenje već ustaljenih cena. Pretpostavljam da će neko vreme biti nepromenjene, ali je realno kalkulisati s izvesnim poskupljenjem svih vrsta vozila, pa i komercijalnih. Naime, problemi u evropskoj proizvodnji komercijalnih vozila se nastavljaju, ekonomije mnogih država slabe, cene energenata su potpuno nepredvidljive, a generalno na našem kontinentu osciliraju i potrebe za prevozom različitih roba, što utiče na potražnju za transportnim sredstvima. Mi smo spremni za sve te izazove i na osnovu prodajnih rezultata u prvim mesecima ove godine ipak imamo razloga za optimizam – zaključuje Miloš Marijić.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.