Šta spremaju pioniri evropskog zelenog transporta – i da li se ELEKTRIČNI kamioni zapravo isplate?

Impresivno, ali i pomalo zbunjujuće – tako ponekad izgleda brzina kojom se stvari menjaju u transportu i logistici. Portal PlutonLogistics je krajem 2023. proslavio svoju prvu deceniju poslovanja. Tim povodom smo se više nego obično osvrtali i analizirali gde smo bili pre deset godina, šta smo i kako radili, a gde smo sada – a kad to kažemo, na mislimo samo na našu kuću, već na celu industriju o kojoj izveštavamo. U kratkim crtama, dobar deo pejzaža iz 2013. danas u tom obliku više ne postoji.

Ukoliko govorimo o električnim kamionima, tu ne moramo da idemo ni toliko “daleko” u prošlost. Dovoljno je da današnje stanje i trendove (a tek prognoze!) uporedimo, recimo, sa periodom pre korone.

Da odmah razjasnimo jedno pitanje koje se često pojavi kada pišemo o novim tehnologijama: da, srpsko tržište uglavnom izgleda kao mnogo, mnogo mlađi brat evropskog, velikog, odraslog tržišta. Do cipela koje oni nose, mi tek treba da narastemo i da ih nasledimo. Ali i taj dan nesumnjivo dolazi. Koliko je 2013. godine u Srbiji bilo robotizovanih skladišta, solarnih panela na krovovima logističkih centara, intermodalnih terminala, ili na kraju krajeva električnih dostavnih vozila? Pa zašto onda sumnjamo da se trend inoviranja neće nastaviti i prelaskom na električne kamione, pre ili kasnije?

Vratimo se sada starijem bratu, koji je zapravo danas naša tema. Ko su evropski pioniri tranzicije ka zelenoj budućnosti, u kojoj drumski transport više neće biti sinonim za zagađenje? Njihova uloga je nemerljiva, kao i svih onih koji su negde i u nečemu avangarda. Zbog toga zaslužuju da se o njima piše.

Očekivano ili ne, tek italijanska kompanija IVECO u kratkom periodu napravila je gigantske korake intenzivnim ulaganjima u razvoj vozila sa alternativnim pogonima, ali i u digitalizaciju, povezivanje, autonomnu vožnju… Takvom strategijom izborili su se da se uz ime njihovog brenda doda asocijacija – „zeleno“.

Samo mesec dana nakon uzbudljivog lansiranja milijardu evra vredne nove serije, u trenutku dok su utisci i dalje veoma živi, objavili su još jednu važnu vest. Ovaj proizvođač komercijalnih vozila uvršten je na listu kompanija koje ulaze u obračun prestižnog Dow Jones Sustainability Indeksa (DJSI) – na nivou Evrope i globalno. To kotiranje predstavlja svojevrsno priznanje za IVECO ESG performanse, naročito kada znamo da je grupacija sa sedištem u Torinu jedna od samo 13 kompanija koje se bave mašinama i električnom opremom, a koje su uključene u novi svetski indeks održivosti.

Koliko je ubrzavanje ka zelenom transportu važno pitanje za IVECO govori i činjenica da je Evropska investiciona banka krajem novembra grupaciji odobrila 500 miliona evra kredita, kao pomoć u dekarbonizaciji transportnog sektora. Resursi koje EIB stavlja na raspolaganje omogućiće IVECO grupi da razvije inovativne tehnologije i modele u oblasti električnog pogona.

Proizvođač će takođe povećati efikasnost, bezbednost, udobnost vožnje i produktivnost daljim razvojem rešenja za autonomnu vožnju, digitalizaciju i povezivanje vozila. Investicije EIB-a neće samo doprineti razvoju električnih vozila i vozila na gorivne ćelije, već i smanjenju troškova proizvodnje i operativnih troškova proizvoda i usluga, olakšavajući širi prodor na tržište ovih novih tehnologija – za dobrobit svih korisnika. Investicije će biti realizovane do kraja 2025. godine, uglavnom u Italiji – posebno u fabrikama IVECO grupe Torino i Fođa – ali i u Nemačkoj, Francuskoj, Španiji, Češkoj Republici i Švajcarskoj.

Na full range premijeri sredinom novembra u Barseloni, IVECO se postarao da pojasni jednu još važniju informaciju za korisnike (ili potencijalne korisnike) njihovih e-vozila. Reč je, pogađate, o troškovima posedovanja. Električni blizanac čuvenog „dejlija“ – IVECO eDaily već je u zemljama poput Švajcarske dostigao TCO kompetitivnost. Ovako to izgleda:

 

Sa druge strane, električni teški kamion, S-eway, ima još posla, ali je definitivno na pravom tragu. Evo prognoze koja uzima u obzir troškove energenata, održavanja i delova, putarina i amortizacije, a koja kaže da će alternativni pogoni za 6 godina i troškovno biti konkurentni dizelu.

Različiti faktori, jasno je, uticaće na konkretna kretanja i na konkretne brojeve. Ipak, velike vesti koje smo gore pomenuli daju potporu IVECO-vim prognozama. One kažu da će u LCV segmentu električni modeli progresivno zamenjivati modele sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, te da će dostići 10-20% ukupnog broja registracija do 2025, kao i 30-50% do 2030, da bi samo pet godina kasnije taj procenat dostigao (danas neverovatnih) 70-90%. Kombiji na gas, u onim nišama gde ih je teško zameniti električnim, intenzivno će prelaziti na bio-CNG.

Kada je reč o teškim teretnim vozilima, IVECO prognozira da će udeo električnih kamiona u EU do 2025. iznositi 5-10%, kao i da će nakon toga rasti na 20-40% do 2030, te da bi do 2035. mogao da domaši i neverovatnih 60-80%. Gas, danas najizvodljivija alternativa dizelu, na srednji/dugi rok ostaće popularan, vođen bio-metanom, tvrde.

2023. broji još svega nekoliko datuma u kalendaru. Na pragu smo nove godine, u kojoj se očekuje da sve ovo o čemu smo govorili dobije još snažniji zamah. Šta sve spremaju pioniri tranzicije evropskog drumskog sektora, na čemu rade i na čemu će raditi, saznaćemo uskoro. IVECO se postarao da i komunikaciju sa javnošću dobro ucrta u svoje planove i nema sumnje da ćemo detaljno moći da pratimo ovaj zeleni put.