Top 3 razloga za ulaganje u inovacije u polju bezbednosti

Kako najnovije istraživanje IRU-a navodi, jedan od tri prevoznika širom sveta smatra da se najveće prilike za inovaciju nalaze u polju bezbednosti. Više od devet od 10 kompanija već je primenjivalo inovacije zasnovane na bezbednosti, sa rešenjima koja variraju od tehnologije vezane za vozila i ljudskih resursa do opšteg poslovanja.

Koje su glavne prednosti inovacija u polju bezbednosti?

  • Povećanje produktivnosti

Primenjivanjem bezbednosnih rešenja, bilo da je u pitanju tehnička oprema vozila, praćenje vozača, alati za sertifikaciju ili optimizaciju – smanjuje se rizik od nezgoda. To dovodi do efikasnijeg poslovanja, poštovanja rokova i optimizacije ukupnih troškova.

  • Bolja reputacija

Vaši postupci + ono što drugi kažu o vama = vaš ugled. Inovacija u polju bezbednosti znači da je uložen dodatan trud kako bi se zaštitili vozači i, uopšte, korisnici puteva. Bez obzira da li su velike ili male inovacije u pitanju, organizacije koje su prihvatile inovacije u polju bezbednosti imaju koristi od boljeg, društveno odgovornijeg imidža.

  • Mlađa radna snaga

Bolji alati za bezbednost = srećniji radnici. Pored toga što podstiče, inovacija neguje motivaciju i angažman zaposlenih. Što znači da ulaganje u inovacije može ne samo privući novu generaciju vozača, već im pružiti i razlog da ostanu. S obzirom na to da je prosečna starost profesionalnih vozača kamiona 50 godina, privlačenje milenijalsa u zajednicu vozača je od ključnog značaja za narednu deceniju.

Koje druge prednosti možete dobiti od ulaganja u inovacije u polju bezbednosti na putevima? I kako će one uticati na vašu organizaciju?

 – Posetite predstojeći IRU „Logistics and Innovation Forum“ u Londonu, gde ćemo otkriti ključne rezultate našeg globalnog istraživanja u kojem je učestvovalo skoro 1.000 prevoznika. Steknite dalje uvide o tržištu od lidera u industriji, kao što su Amazon, Volvo, Bunasta, Lytx i mnogi drugi, koji će podeliti sa vama primere dobre prakse i vesti o najnovijim tehnologijama bezbednosti na putevima – kažu u IRU organizaciji.