Transport robe evropskim zemljama – bezbednost i pouzdanost kao prioritet

Zasnivajući svoje poslovanje na znanju, iskustvu, stalnim inovacijama, kao i oslanjanjem na stručnost  i posvećenost svojih zaposlenih, jedan od naših najvećih i najuspešnijih poslovnih sistema, kompanija Nelt, danas nudi potpuna rešenja u distibuciji i logistici na svim tržištima na kojima posluje. Kompanija je deo Nelt Grupe, internacionalne grupacije koji povezuje 4.000 zaposlenih u 14 kompanija, na 11 tržišta Evrope i Afrike.

Prateći svetske trendove i ugrađujući sva pozitivna iskustva sa kojima se susreće poslujući na dva kontinenta, Nelt kontinuriano unapređuje svoje poslovanje, optimizuje logističke troškove poslovanja i svojim klijentima omogućava maksimizaciju efikasnosti i minimizaciju troškova.

U okviru svog logističkog portfolija, Nelt pruža uslugu međunarodnog drumskog transporta i  to za potrebe uvoza  i izvoza na teritoriji Češke, Rumunije, Hrvatske, Poljske, Nemačke i Mađarske. Kompanija organizuje drumski transport robe u ambijentalnom i termo-kontrolisanom režimu.

– Veliko iskustvo koje Nelt poseduje u transportu osetljive i vredne robe kao  i referentna lista klijenata kojima pruža uslugu, svrstava ovu domaću kompaniju u lidere Jugoistočne Evrope u drumskom transportu. Zahvaljujući posvećenosti Nelt tima, preciznosti logističkih operacija i pouzdanosti, klijenti kompanije Nelt u svakom trenutku mogu da se oslone na tačno i pravovremeno snabdevanje svojih kupaca na teritoriji Centralne i JugoistočneEvrope. Sva naša vozila su opremljena GPS uređajima, a organizacija, kontrola   i praćenje celokupnih transportnih  i dostavnih ruta se vrši pomoću savremnog softverskog rešenja za organizaciju i optimizaciju transporta – ističe za naš portal Dragoljub Burmazović, menadžer transporta u kompaniji Nelt.

Nelt je 2018. godine uspešno prošao provere sistema menadžmenta kvalitetom (QMS), prema zahtevima standarda ISO 9001:2015 i sistema bezbednosti hrane (HACCP). Prateći svetske trendove i zahteve biznisa kompanija radi u skladu sa standardima ISO 28000, ISO 27001 i zahtevima TAPA FSR i TAPA TSR. Najviši nivo međunarodnog statusa Ovlaščeni privredni subjekt AEO F dodeljen je kompaniji 2017. godine, a time je potvrđena usklađenost visokih bezbednosnih zahteva u čitavom lancu snabdevanja kompanije.

Upravo zahvaljujući statusu Ovlašćenog privrednog subjekta, Nelt garantuje i zuzetno visok standard sigurnosti i bezbednosti.

Kada je reč o usluzi transporta, za kompaniju su pouzdanosti sigurnost na prvom mestu.

Kako bi stepen bezbednosti podigla na najviši nivo, kompanija ima i interni tim za bezbednost koji prati izvršenje transporta, angažuje proverene partnere u transportnom lancu bez korišćenja internet berzi transporta i koristi isključivo sigurne parking zone i proverene transportne rute.

Takođe, po zahtevu, kompanija organizuje transport sa antiprovalnim sistemom i pratnjom.

Kompanija Nelt članica je Nacionalne asocijacije špediterskih društava i agenata PU “Transport i logistika” i Poslovnog udruženja prevoznika robe u međunarodnom drumskom saobraćaju Srbije “Međunarodni transport”. Zahvaljujući ovim članstvima, kompanija ima mogućnost da aktivno učestvuje u rešavanju različitih izazova u transportu i logisticii da kroz konkretne preporuke doprinosi razvoju ove oblasti na nacionalnom nivou.

Aktivnosti koje se sprovode u ovim organizacijama usmerene su na unapređenje poslovanja i privređivanja članova, saradnju sa nadležnim državnim organima, komorskim i drugim stručnim i strukovnim udruženjima, poslovno informisanje, edukaciju, savetovanje i stručnu zaštitu interesa članova.

Izuzetne usluge koje Nelt pruža u domenu transporta, korisnici i te kako prepoznaju. Tome u prilog govori i činjenica da je 2017. godine sektor međunarodnog transporta Nelt Srbija dobio značajno priznanje kompanije Mars za doprinos u pružanju usluga međunarodnog transporta u Evropi. Ovim priznanjem nagrađeni su visok kvalitet u pružanju usluga međunarodnog transporta i fleksibilnost u saradnji, a Nelt je prepoznat kao jedna od vodećih logističkih kompanija u Evropi.

Kvalitetna, pouzdana i  sigurna usluga – za kompaniju Nelt su aksiomi apsolutni standard na kojem se zasniva poslovanje. Zahvaljujući saradnji sa liderom u oblasti logistike i distribucije na ovom prostorima, klijenti mogu da računaju na efikasnosti kvalitet u poslovnim procesima, bezbednost robe i niže troškove poslovanja.