U šupljinama prikolica skoro 50.000 krijumčarenih cigareta

Zajedničkim radom carine i policije 6. februara 2022. godine na izlazu graničnog prelaza Šid, otkriveno je i sprečeno krijumčarenje skoro 50.000 cigareta namenjenih crnom tržištu Zapadne Evrope.

Tajni tovari krijumčarenih cigareta otkriveni su u noći između subote i nedelje, kada su na red za izlaznu kontrolu pristigla dva kamiona kraljevačkih registarskih oznaka.

Oba kamiona su prevozila prijavljene tovare, ispod kojih se skrivala i neprijavljena akcizna roba.

Prvi kamion je pristigao na prelaz oko sat vremena posle ponoći kada je izdvojen za detaljnu kontrolu, a policija i carina su nakon istovara robe potvrdile sumnju da se ispod legalne nalazi i roba namenjena crnom tržištu.

U fabričkoj šupljini prikolice tj. u metalnom kanalu koji služi za prevoz valjkastog tereta otkriveno je čak 2160 paklica neprijavljenih cigareta marki „Marlboro Gold“, „Marlboro Gold 100s“, „Marlboro Red“, „Marlboro Red 100s“ i „Winston 100s Red“ sa akciznom markicom Republike Srbije.

Samo sat vremena nakon prvog kamiona, na prelaz je pristigao još jedan, takođe kraljevačkih registarskih oznaka.

U istoj šupljini i ovaj kamion je prevozio tajni tovar akcizne robe i to 250 paklica cigareta „Marlboro Gold“ sa srpskim akciznim markicama spakovanih u crni plastični džak.

Otkrivene tovare krijumčarenih cigareta, kamione kojima su prevožene, kao i vozače preuzela je policija u dalju nadležnost, saopštila je Uprava carina.

Foto: Uprava carina