O privrednim izazovima tokom korona krize: Roland Raith, Gebruder Weiss

U stalnoj smo komunikaciji sa nadležnima, pripremili smo odgovarajuće planove za vanredne situacije i funkcionisanje u kontinuitetu. Nastavili smo da održavamo sve kontakte sa klijentima, zaposlenima i partnerima, što je u ovom trenutku bitnije nego ikad, kaže Roland Raith, direktor kompanije Gebruder Weiss za Srbiju, u intervjuu za Diplomacy&Commerce.

Govoreći o poslovanju u vreme svetske pandemije, Raith kaže da je Gebruder Weiss uspostavio situacioni centar na globalnom nivou, koji prati i najavljuje najnovija dešavanja u svim podružnicama ove kompanije.

–  Takođe, za sve naše klijente, partnere i širu zajednicu, pripremamo izveštaje o tome kako korona virus (covid-19) utiče na logistiku. Sve lokacije širom sveta u potpunosti su operativne, a usluge koje obavljamo za klijente su na visokom nivou.

U izazovnim trenucima, uloga velikih kompanija izuzetno je važna, podseća.

– Mi smo ti koji utiru put napretka u svakom društvu i mi treba da budemo prvi i u kriznim vremenima. Gebruder Weiss je svoje usluge učinio dostupnim i republičkim i gradskim vlastima, kako bismo pomogli kod neophodnih isporuka, a takođe smo obezbedili i donacije medicinskog materijala.

Kompletan intervju pročitajte u magazinu Diplomacy & Commerce na diplomacyandcommerce.rs.