Saša Radosavljević, direktor „Kuehne + Nagel“ Srbija – Podrška kompanijama na inostranom tržištu

Sa više od 68.000 zaposlenih na 1.200 lokacija i u više od 100 zemalja, Grupa „Kuehne + Nagel“ jedna je od vodećih svetskih logističkih kompanija. Snažan položaj na tržištu postigla je poslovima u pomorskom, avio i drumskom transportu kao i u ugovornoj logistici s jasnim fokusom na pružanju usluga sa dodatom vrednošću pomoću savremene informatičke tehnologije.

Kuehne + Nagel“  posluje u Srbiji od 2002. godine i jedna je od prvih inostranih logističkih kompanija koja je ušla na naše tržište.

Imali smo tu čast da direktor „Kuehne + Nagel“  u Srbiji – Saša Radosavljević za naš  portal  govori o rezultatima te kompanije, novim uslugama, kao i inovacijama koje primenjuju.

PL: Kompanija „Kuehne + Nagel“ je prisutna u Srbiji od 2002. godine. Možete li nam dati kratak pregled poslovanja?

– Kompanija „Kuehne + Nagel“ je jedna od prvih logističkih kompanija koja je ušla na tržište Srbije. Danas posvećeni tim logističkih stručnjaka pruža širok spektar usluga velikom broju klijenata. Naša baza klijenata se sastoji kako od domaćih, tako i od međunarodnih klijenata koje smo podržali prilikom ulaska na srpsko tržište. Klijenti su zadovoljni rešenjima koje nudimo i koriste prednosti saradnje sa vodećom logističkom kompanijom koja poseduje izuzetnu finansijsku stabilnost i odlično razvijenu mrežu na svetskom nivou.

PL: Koje usluge pružate kompanijama u Srbiji?

kuehne_nagel_040916– Kompanijama u Srbiji možemo da ponudimo svoju globalnu mrežu i podržimo ih u poslovanju na evropskim i prekookeanskim tržištima. Kompanija „Kuehne + Nagel“ nudi čitav spektar logističkih usluga za sve vrste opšteg tereta. Glavne poslovne aktivnosti u Srbiji su pomorski transport, avio transport, drumski transport i ugovorna logistika. Kompanija „Kuehne + Nagel“ takođe pruža usluge kao što su specijalizovano osiguranje tereta, carinsko posredovanje, KN Login sistem za praćenje pošiljki preko interneta i rešenja poput KN PharmaChain za farmaceutsku industriju. Specijalizovanje za određene oblasti i stalan razvoj naših usluga omogućava nam da razumemo poslovne izazove naših klijenata koji se veoma razlikuju u odnosu na oblast kojom se klijenti bave.

Kao primer, možemo pomenuti trenutno širenje našeg portfolija usluga aviotransporta robe uvođenjem nove veze između Srbije i SAD. Kancelarija za aviotransport je strateški smeštena na terminalu za teretni saobraćaj na beogradskom aerodromu i nudi kompletan spektar usluga aviotransporta i carinskog posredovanja. Dalju koordinaciju isporuke pošiljki do krajnjeg odredišta obavlja kancelarija „Kuehne + Nagel“-a u SAD. Nova trasa ispunjava potrebe povećanog obima izvoza iz Srbije u SAD i odgovara na rastuće potrebe i zahteve postojećih i potencijalnih klijenata za uslugama, pri čemu se omogućuje transparentno i kontinuirano kretanje pošiljke u kraćem tranzitnom vremenu, devetočasovno vreme leta od aerodroma do aerodroma.

PL: Koje su specifičnosti saradnje sa kompanijom „Kuehne + Nagel“?

sasa_radosavljevic_1_040916– Orijentisanost ka klijentu i inovacija – stalno odgovaranje na nove potrebe klijenata pružanjem inovativnih proizvoda, stručnost u delatnosti i visok stepen operativne izvrsnosti i posvećenosti zaposlenih. Specijalizovanost za različite oblasti u okviru delatnosti omogućava nam da razumemo poslovne izazove pojedinih oblasti poslovanja naših klijenata. Kompanija „Kuehne + Nagel“ pomaže klijentima da optimizuju svoje lance snabdevanja i maksimalno povećaju njihove sinergijske efekte.

PL: Pružate uslugu KN FreightNet LCL (zbirni kontejnerski transport) izvoznicima u Srbiji. Recite nam nešto više o toj usluzi.  

– Trend povećanja digitalne komunikacije i e-trgovine u ovoj delatnosti je nezaustavljiv. Kompanija „Kuehne + Nagel“ pruža vodeće rešenje e-trgovine, KN FreightNet, koje predstavlja integrisanu veb aplikaciju za izradu ponuda, rezervacije i praćenje LCL pošiljki. Klijentima obezbeđuje brze i tačne procese kojima se jednostavno upravlja. Pojednostavljuje i ubrzava procese za klijente – dobijanje ponuda za samo nekoliko sekundi i direktno slanje porudžbina. Klijenti dobijaju jasno strukturisan pregled all-in cena, kao i procenjeno tranzitno vreme. Od oktobra „KN FreightNet“ biće dostupan i za aviotransport u Srbiji.