„Confezioni Andrea Serbia“ gradi novu fabriku u Jagodini

Fabrici italijanske Kompanije „Confezioni Andrea Serbia“ za proizvodnju automobilskih cerada u Jagodini potrebno je 150 radnika raznih profila. Sada je u toj fabrici zaposleno 750 radnika i još 100 je na obuci, što je oko 350 radnika više nego što je ugovorom sa državom ta fabrika imala obavezu da zaposli.

– Otvaramo još jednu fabriku „Confezioni Andrea Serbia“, tenološki centar na 14.000 kvadratnih metara, gde ćemo zaposliti još 250 radnika raznih struka i na kraju ćemo imati 1.100 radnika, možda i više  – istakao je direktor te fabrike Darko Kitić.

On je dodao da je ova fabrika u Jagodini trenutno najbolja među devet u sastavu kompanije „Confezioni Andrea“ u svetu, za samo nešto više od godinu dana rada. – Naše učešće u proizvodnji automobilskih cerada u svetu je sada 50% – rekao je Kitić.

– Mlada smo fabrika, otvorena u martu 2013. godine, krenuli smo od nule i svake godine dižemo proizvodnju za 50%, dodao je on i istakao da je to „zasluga naših radnika“. Radimo za „Fiat“, „Audi“, „Volkswagen“, BMW, „Porsche“, „Formulu 1“, pratimo zahteve kupaca, autoindustrije, koliko nam poruče toliko prizvedemo, istakao je on. Čekamo javni poziv od države da apliciramo za nove investicije, zaključio je Kitić.