„Grammer“ proširuje proizvodnju u Aleksincu

Ministar privrede Goran Knežević i direktor kompanije „Grammer AG“ iz Aleksinca potpisali su u subotu, 29. jula, u Regionalnoj privrednoj komori u Nišu ugovor o izdvajanju podsticajnih sredstava za novu investiciju te kompanije vrednu 4 mil EUR.

Knežević je istakao da će nova investicija omogućiti upošljavanje 450 ljudi tako da će „Grammer“ dostići brojku od 1.700 zaposlenih.

Direktor kompanije „Grammer“ Pierluigi Ghione istakao je da će nova investicija obezbediti toj kompaniji siguran posao do 2023. godine.

Kompanija je specijalizovana za razvoj i proizvodnju komponenti i sistema za unutrašnjost automobila, kao i sedišta za specijalna vozila, kamione i autobuse. Ima 30 fabrika i predstavništava u više od 20 zemalja sveta, u kojima zapošljava više od 12.000 radnika.

Kompanija je prisutna na srpskom tržištu od 2007. godine, kada je u Aleksincu otvorena fabrika za proizvodnju presvlaka za sedišta za automobilsku industriju, a kompletan proizvodni asortiman fabrike u Aleksincu namenjen je izvozu, dodaje se u saopštenju.