„Metro“ izvozi robne marke iz Srbije u osam evropskih zemalja

„Metro Cash & Carry“, jedna od najvećih veleprodajnih kompanija u zemlji, povećala je broj proizvođača iz Srbije koji su uključeni u program trgovačkih robnih marki, a planirano je i da ove godine budu uvećane količine i broj domaćih artikala koji će se naći u trgovinama širom Evrope.

Proizvođači iz Srbije plasirali su kroz sistem „Metro Cash & Carry“ svoje proizvode u osam evropskih zemalja, od kojih su šest članice Evropske unije. Trenutno se lokalno proizvedeni artikli izvoze u Austriju, Hrvatsku, Mađarsku, Rumuniju, Češku, Slovačku, Ukrajinu i Moldaviju.

Najveće interesovanje u mreži distributivnih centara „Metro“ postoji za srpske artikle iz oblasti prehrane, kućne hemije i tekstila, koji se proizvode pod privatnim robnim markama „Metro Cash & Carry“, a koje garantuju kupcima u drugim zemljama kvalitet i postojanost tih proizvoda.

U program trgovačkih robnih marki „Metro Cash & Carry“ uključeno je 155 proizvođača iz Srbije i to 96 iz prehrambenog, 26 iz kućne hemije i 33 iz neprehrambenog sektora.

Proizvođačima kroz ovu vrstu saradnje, naročito onim manjim, prenosimo znanja i iskustva u vezi sa karakteristikama proizvoda, ambalažom i visokim kvalitetom proizvoda, kaže generalni direktor „Metro Cash & Carry“ za Srbiju Roberto Mankuzo.

„Metro“ će nastaviti da snažno razvija saradnju sa domaćim proizvođačima. Za samo dve godine broj srpskih kompanija koje su uključene u program trgovačkih robnih marki je udvostručen, objašnjava Mankuzo dodajući da domaćim proizvođačima „Metro“ pomaže i u pogledu sertifikacijeprema najvišim standardima kao što su IFS/GFSI.

On ističe da je posedovanje navedenih standarda preduslov da se artikli nađu na policama trgovina u EU, a do danas je čak 88% prehrambenih artikala privatne robne marke taj sertifikat i dobilo.

O uspešnoj saradnji kompanije „Metro“ i domaćih dobavljača govori i podatak da se 85% celokupnog asortimana nabavlja u partnerstvu sa domaćim dobavljačima.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.