Prva isporuka fabrike Toyo Tire Srbija – Gume iz Inđije krenule u SAD

Prva pošiljka guma proizvedenih u pogonu kompanije Toyo Tire Srbija u Inđiji krenula je put Sjedinjenih Američkih Država.

– U utorak, 9. avgusta 2022. godine, 500 guma utovareno je na kontejnere u poslato u SAD. To je prva isporuka Toyo Tire Srbija iz Inđije, na koju smo jako ponosni, baš kao i na svoje radnike – saopštila je kompanija, dodajući da su „svi uložili velike napore, kako bi ispoštovali rokove i zahteve tržišta“.

– Nastavljamo da unapređujemo proizvodnju u pogledu bezbednosti, održivosti i efikasnosti, kako bismo bili najbolji u klasi – dodali su.

Toyo Tire doneo je pre tri godine – u julu 2019, odluku da Inđija bude lokacija na kojoj će napraviti svoju prvu fabriku u Evropi. Radovi su počeli 15. decembra 2020, u utorak je otišla prva isporuka, dok je svečano otvaranje fabrike zakazano za decembar.

Prva isporuka sa nove lokacije, iz nove zemlje, sa novim zaposlenima, ima poseban značaj. Ona označava početak nove faze u životu kompanije, ali i početak suživota kompanije i ljudi na čiju si zemlju došao i na čiju egzistenciju i život možeš da utičeš, navodi Toyo Tire.

Iz te kompanije ističu da su našu zemlju izabrali jer ima kvalitetnu radnu snagu, visoku akumulaciju stranih investicija iz automobilske industrije, potpisane sporazume o slobodnoj trgovini sa mnogim zemljama, kao i dobre odnose sa Japanom, što je sve zajedno za njih čini – zemljom sa atraktivnim poslovnim okruženjem.

Najsavremeniji kompleks u Severoistočnoj zoni u Inđiji prostire se na 64 hektara, a u njemu će uskoro raditi više od 500 radnika. U planu je da se iz ovog pogona na tržišta Evrope i Severne Amerike godišnje šalje oko pet miliona pneumatika.

Toyo Tire Srbija deo je velike Toyo Tire korporacije, čija je tradicija duga 77 godina. Prema podacima sa kraja 2021, na globalnom nivou zapošljavali su ukupno 11.524 radnika.

Foto: Opština Inđija