Švajcarski Regent Lighting otvorio fabriku električne rasvete u Svilajncu

Otvaranjem pogona koji se prostire na više od 6.000 kvadrata na lokaciji Veliko Polje završena je prva faza investicije švajcarske kompanije Regent Lighting koja trenutno u Svilajncu zapošljava oko 120 ljudi.

Ugovor o greenfield investiciji potpisali su početkom 2020. godine u Bazelu predsednik Opštine Svilajnac Predrag Milanović i operativni direktor kompanije Regent Jorg Steimer.

Regent je u Svilajncu najpre iznajmio objekat od oko 1.000 kvadratnih metara gde je započeo proizvodnju, a paralelno je gradio sopstveni pogon. Fabrika u prvoj fazi ima 6.300 m2, a u drugoj je predviđeno još toliko, kada će se i broj zaposlenih udvostručiti. Ukupna vrednost investicije je 8 miliona evra.

– Regent sada prvi put pravi svoje osvetljenje izvan Švajcarske – rekao je Kris Šubert, izvršni direktor kompanije, na svečanom otvaranju novog pogona.

Kompanija Regent proizvodi profesionalno osvetljenje, pre svega za kancelarijske prostore, ali i za razlličite industrijske objekte. Osnovana je davne 1908. godine. Švajcarski investitori trenutno u Srbiji zapošljavaju oko 12.000 ljudi.

Foto: regent.ch