Inovacije u dobavljačkom lancu – Supply Chain Summit 29. maja u Beogradu

Konferencija Supply Chain Summit, u suorganizaciji regionalnog trgovačkog magazina InStore i hrvatske kuće Logiko biće održana 29. maja 2019. u hotelu Hyatt Regency u Beogradu.

Kako je najavio organizator, na jednom mestu biće okupljene kompanije i pojedinci – od proizvođača i distributera do trgovačkih lanaca i prateće industrije, a biće predstavljeni i trendovi i primeri dobre poslovne prakse.

U sistemu lanca snabdevanja mnoge stvari se menjaju.  Životni vek proizvoda postaje sve kraći, izbori u smislu broja različitih proizvoda su sve širi, postoji jasna potreba za prilagođavanjem i individualnim pristupom, ogromna je količina podataka koja se svakodnevno generiše, kao i dostupnost informacija, a  konkurencija na tržištu je stalno rastuća. Sve navedeno uticaće na agilnost lanca snabdevanja, tako što će on brže reagovati na potrebe korisnika i nositi se sa većom kompleksnošću – naravno, uz stalne izazove koje predstavljaju troškovi, navode organizatori.

Efikasan i efektivan lanac snabdevanja predstavlja kompetitivnu prednost.  Ulaganja u nova rešenja  omogućavaju digitalizaciju sistema, što znači manje ljudskog rada, a više automatizacije.  U isto vreme, razvoj tehnologije oslobodiće ljude od rutinskih zadataka, i omogući će da se posvete dodatoj vrednosti aktivnosti i razvoja.

Više informacija o konferenciji možete pogledati OVDE.