Panalpina i DSV udružili snage i sklopili dogovor vredan 4,6 milijardi USD

DSV i Panalpina postigli su dogovor o uslovima i zahtevima kombinacije putem javne razmene ponuda za sve akcionare Panalpina kompanije. U okviru dogovora vrednog 4,6 milijardi dolara, DSV A/S pristala je na kupovinu švajcarskog rivala, kompanije Panalpina. Oni će stvoriti jednu od najvećih svetskih kompanija za rukovanje teretom i logistiku, prenosi trans.info.

– Kombinacija DSV-a i Panalpine dodatno jača našu poziciju – vodeće globalne špediterske kompanije. Zajedno možemo da ponudimo snažnu globalnu mrežu i poboljšane usluge našim klijentima, dodatno učvršćujući našu prednost na tržištu ove industrije. One su savršen par u svim oblastima. Panalpina je sjajna kompanija i veoma smo uzbuđeni ovom mogućnošću da udružimo snage i da poželimo dobrodošlicu talentovanom osoblju Panalpine – dodao je Kurt Larsen, predsednik odbora DSV-a.

Kao što je Piter Uber (Peter Uber), predsednik odbora Panalpina, izjavio, upravni odbor i uprava Panalpine su proteklih nedelja istraživali različite strateške inicijative i diskutovali moguće kombinacije sa DSV-om. Upravni odbor je ocenio da je novi predlog DSV-a veoma privlačan. On je obuhvatao prepoznavanje kvaliteta rada zaposlenih u kompaniji Panalpina, snažnu poziciju kompanije kao jednog od vodećih svetskih kompanija za pružanje rešenja za lanac snabdevanja, zatim njene posebne veštine i znanje o vazdušnom i pomorskom prevozu.

Radujemo se prilici da udružimo snage sa DSV-om i doprinesemo stvaranju jednog od najvećih transportnih i logističkih kompanija na svetu. Naši klijenti imaće koristi od jače mreže i ponude usluga, kao i novih sposobnosti i veština – prokomentarisao je Piter Ulber.

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.