Lidl počeo gradnju drugog logističkog centra u Srbiji – Investicija u Lapovu vredna 70 mil EUR

Kompanija Lidl počela je u Lapovu izgradnju drugog logističkog centra u Srbiji, koji će se prostirati na 57.000 m2. Ovaj objekat biće završen u narednih 12 meseci, a imaće 130 utovarnih i istovarnih rampi i više od 35.000 paletnih mesta. Investicija u Lapovu vredna je oko 70 miliona evra, a Lidl će zaposliti oko 250 novih radnika.

Kompanija će poštovati najviše standarde u održivoj gradnji – kroz korišćenje održivih građevinskih materijala, efikasniju upotrebu vode i energije i pružanje boljih uslova za rad. Na ovom projektu su angažovane isključivo domaće projektantske, nadzorne i izvođačke kompanije, što je od značaja za celokupnu privredu naše zemlje, saopšteno je.

Ceremoniji postavljanja kamena temeljca prisustvovali su direktor centralnih usluga i član Uprave kompanije Lidl Srbija Dragan Čigoja, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacije Uroš Kandić, kao i predsednik Opštine Lapovo Boban Miličić.

Dragan Čigoja podsetio je da kompanija brine o svim ekološkim aspektima, a kao zanimljiv primer naveo postavljanje solarnih panela na krov budućeg logističkog centra, iz kojih će se objekat delimično snabdevati energijom.

Od jeseni naredne godine, sveži i kvalitetni proizvodi iz logističkog centra u Lapovu svakodnevno će stizati na police Lidl prodavnica širom Centralne i Južne Srbije.

Izgradnja logističkog centra u Lapovu, kao i onog u Novoj Pazovi pre tri godine, dokaz je visoke perspektive koje ima tržište maloprodaje u regionu, izjavio je državni sekretar Uroš Kandić.

Logistički centar u Lapovu značajan je i zato što će umnogome doprineti premreženosti ovog dela Srbije, ali i dati šansu domaćim dobavljačima da sarađuju sa kompanijom Lidl Srbija, koja već sada u svom asortimanu ima više od 500 takvih proizvoda, podsetio je Kandić.

Osim značaja za privredu Srbije, ova investicija važna je i za lokalnu zajednicu. Neki od pozitivnih efekata već su vidljivi, poput izgradnje pristupnih saobraćajnica sa savremenom infrastrukturom, uređenja Liparskog potoka po celoj dužini parcele i izgradnje nove crpne pumpe.

Predsednik opštine Lapovo Boban Miličić rekao je da će lokacija uz samu saobraćajnicu E-75 omogućiti brzo i efikasno snabdevanje svih budućih Lidl prodavnica u Srbiji. Dodao je i da je kompanija iz svojih sredstava finansirala izgradnju oko 1.700 metara pristupnih saobraćajnica, sa najmodernijom infrastrukturom.

Izvor/foto: kompanija.lidl.rs