Maersk i IB Cargo obezbeđuju integrisana logistička rešenja za novi IKEA distributivni centar

Kompanija Maersk i rumunska logistička i špediterska firma IB Cargo biće partneri u upravljanju regionalnim distributivnim centrom za IKEA Supply AG, saopštio je danski brodar.

Distributivni centar od oko 75.000 m2, smešten u CTPark Bukurešt West, biće završen do kraja 2020, a u funkciji od sredine 2021. godine. Biće to najveći skladišni kompleks u Rumuniji, a IKEA Supply AG će ga koristiti kao čvorište za robne kuće u Jugoistočnoj Evropi i na području Istočnog Mediterana.

– Veoma smo ponosni na ovaj projekat, koji će nam omogućiti da ponudimo sveobuhvatna i prilagođena logistička rešenja za IKEA Supply AG – rekao je Sedef Aihan, generalni direktor za Istočni Mediteran u kompaniji Maersk.

– Ovaj korak je u skladu sa našom strategijom pružanja integrisanih logističkih rešenja. Imamo iskustvo iz sličnih projekata za IKEA Supply AG u drugim zemljama.

Kompanija Maersk udružila se sa IB Cargo, kako bi klijentu ponudila prilagođene logističke servise. Novo skladište imaće BREEAM sertifikat, po vodećoj svetskoj metodologiji procene održivosti zgrada, infrastrukture i projekata. Biće deo CTPark Bukurešt West, kompleksa koji je poznat i kao „zapadna kapija grada“, na atraktivnoj lokaciji u blizini autoputa A1, koridora Istok-Zapad u Rumuniji i samo 10 kilometara od grada.

– Tokom proteklih 12 godina, rasli smo u špediterskoj industriji kontinuiranim razvojem novih usluga, tako da klijentima možemo pružiti ne samo transport, već i rešenja koja im pomažu u rastu i optimizaciji. Stoga je ulazak u segment skladišta prirodan put razvoja za IB Cargo, koji upotpunjava spektar usluga u našem porfoliju – rekao je Catalin Putineanu, osnivač i managing partner kompanije IB Cargo.

Izvor/foto: maersk.com

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.