Mašine iz Kine do Srbije, motocikli od Češke do Papue Nove Gvineje – cargo-partner dokazao izvrsnost u složenim transportima

Stručnost i znanje logističkih timova najbolje se prepoznaje u organizaciji složenih transporta. Zanimljivi primeri stižu iz kompanije cargo-partner, čiji su se Project-Cargo timovi tokom proteklih meseci bavili upravo takvim zadacima, obezbeđujući da nekoliko izazovnih pošiljki stigne na odredište pomorskim, vazdušnim i drumskim putem. Jedna od njih bila je i pošiljka alata za proizvodnju auto-delova, koja je iz daleke Kine transportovana do Srbije.

Međunarodni pružalac transportno-logističkih usluga ima dugogodišnje iskustvo u upravljanju oversize, teškim i vangabaritnim pošiljkama. Erih Šac, korporativni direktor za upravljanje proizvodima Sea Cargo FCL, ističe da je kompanija cargo-partner ponosna na posvećenost svojih Project-Cargo timova širom sveta.

– Svaki projekat je svedočanstvo našeg slogana „We take it personaly“ i predstavlja primer naše posvećenosti prevazilaženju izazova i pružanju rešenja po meri za naše klijente – poručuje Šac.

Mašine za proizvodnju automobilskih delova – od Kine do Srbije

cargo-partner tim u Srbiji uspešno je obavio isporuku pres-alata za proizvodnju auto delova. Nakon preuzimanja tereta u Šangaju, logistički operater je organizovao pomorski transport preko hrvatske luke Rijeka, do Srbije. Na kraju, mašine su kamionima i prikolicama dopremljene iz cargo-partner magacina u Beogradu na konačno odredište.

Motocikli od Češke do Papue Nove Gvineje

Tim kompanije cargo-partner u Češkoj nedavno je bio zadužen za transport motocikala i opreme u Papuu Novu Gvineju za popularnu rijaliti emisiju „Vandraci“.

Foto: cargo-partner

Prevazilazeći složenosti koje su odvraćale druge špeditere, logistički eksperti cargo-partnera organizovali su besprekorno putovanje pomorskim putem. Sveobuhvatna podrška projektu uključivala je pretovar u Maleziji, povratnu isporuku preko Bremerhafena i skladištenje bicikala u cargo-partnerovom skladištu u Pragu.

Producenti popularne emisije bili su veoma zadovoljni pruženom uslugom, a poručili su da su zainteresovani i za dalju saradnju sa kompanijom cargo-partner.

Sigurnosni trezori od Poljske do Švedske

Švedski tim isporučio je drumskim putem pet velikih, sigurnosnih trezora, od kojih je svaki težio između 10 i 18 tona. Nakon utovara u fabrici klijenta u Poljskoj, četiri trezora su stigla do ostrva Gotland, dok je peti otišao u Malme. Za isporuku u Malmeu, korišćena je dizalica od 70 tona za podizanje svoda od 15,7 tona na specijalizovane „skejtbordove“ opremljene vazdušnim jastucima, što je omogućilo timu da nesmetano dopremi trezor na definisanu lokaciju.

31 dizalica isporučena iz Kine u Indoneziju

Kada je kompaniji dodeljen zadatak transporta 31 mosne dizalice u Indoneziju, Project-Cargo tim u Kini razvio je sveobuhvatno i isplativo rešenje „od vrata do vrata“. cargo-partner tim pomogao je klijentu i u pripremi svih potrebnih dokumenata za pomorsku pošiljku, kooordinirajući plan utovara sa fabrikom i omogućavajući nesmetano carinjenje kako na mestu porekla, tako i na odredištu.

(Složeni zadatak transporta Kina-Indonezija; foto: cargo-partner)

Mašine za savijanje crepa isporučene iz Japana u Poljsku

Tim u Poljskoj je obezbedio blagovremenu isporuku naprednih mašina za savijanje crepa iz Japana u Poljsku.

Da bi se zadovoljile hitne potrebe kupca, pošiljka je podeljena na dva dela, a teret je putovao drumom i vazuduhom. Prvi deo pošiljke činilo je pet sanduka težine 13 tona, dok je drugi deo činilo šest sanduka težine 14 tona. Strateški transportni plan dao je izvanredne rezultate – oba dela stigla su na odredište za samo šest dana.

Pećnice putovale od Nemačke do Velike Britanije

cargo-partner Velika Britanija prihvatio je izazov drumskog transporta dve velike pećnice za međunarodnu pekarsku kompaniju.

Tim je sarađivao sa cargo-partner kancelarijom u Frankfurtu i nemačkom kancelarijom klijenta kako bi se uskladio sa nemačkim carinskim zakonima, što je rezultiralo izvoznim carinjenjem istog dana po utovaru.

Transport rotacionih ležajeva od Italije do Indije

Timovi u Italiji i Indiji sarađivali su kako bi upravljali velikim zadatkom avio-transporta rotacionih ležajeva, prevazilazeći izazove u pronalažnju prave avio-kompanije i obezbeđujući siguran transport vrednog tereta u kratkom vremenskom roku.

Pošiljka, bruto težine 1.200 kg, preuzeta je iz okoline Milana, a potom je preko Dohe u Kataru isporučena u Delhi na vreme.

Strug i delovi od Italije do SAD

Iz Italije stiže još jedna uspešna priča – lokalni tim radio je sa kolegama u Sjedinjenim Američkim Državama na transportu struga i rezervnih delova iz Norfolka do Đenove, pomorskim putem, na flat-rack kontejnerima.

Foto: cargo-partner

Za konačnu isporuku, tim je dobio specijalnu dozvolu za drumski transport u rekordnom roku od samo 15 dana, što je kupcu omogućilo da izbegne troškove skladištenja i zadržavanja, navode iz cargo-partnera.