Milšped Group otvara novo skladište u Novom Sadu

Kompanija Milšped danas otvara potpuno novi skladišno-poslovni prostor u Novom Sadu koji je izgrađen i opremljen u skladu sa najvišim standardima savremene logistike. Ovim projektom Milšped Group postavlja temelje za značajno proširenje svojih trenutnih skladišnih kapaciteta, koji sada prelaze impresivnih pola miliona kvadratnih metara.

Novo skladište nalazi se u okviru kompleksa CTPark Novi Sad East. Kako ističu iz kompanije, Milšped Group pruža svojim klijentima i partnerima efikasan carinski proces, obezbeđujući jednostavnije postupanje sa robom pri uvozu, smeštaju u slobodnu zonu i izvozu iz slobodne zone. Ovim projektom se ne samo olakšava i ubrzava poslovanje, već i otvaraju nova radna mesta i unapređuje funkcionalna mobilnost lokalne zajednice.

– Ponosni smo na još jedan uspešan projekat kojim smo odgovorili na rastuće zahteve tržišta i potrebe naših klijenata – izjavio je direktor skladišta Milan Matić.

– Ovo skladište donosi nove mogućnosti i dalji potencijal za proširenje, ali pre svega bržu i efikasniju realizaciju svih zahteva i otvaranje novih radnih mesta. Takođe, istakao bih i da smo tokom izgradnje poštovali najnovije standarde operacionalizacije skladišta ove površine, ali i osigurali poštovanje svih mera koje će garantovati poslovanje u skladu sa principima održivog poslovanja i zelene logistike.

Milšped Group je usvojio svoju ESG strategiju sa ciljem dubokog utemeljenja principa održivog razvoja i zelene logistike u svoj lanac vrednosti. Sama izgradnja novog skladišta u Novom Sadu je pratila ovu filozofiju, te će na krov biti postavljeni solarni paneli, što je praksa koju je Milšped ranije već implementirao.

U cilju smanjenja emisije gasova sa efektom staklene bašte, Milšped Group će za transport robe od proizvodnje do skladišta koristiti isključivo gasne (ekološke) kamione. Uz implementaciju tehnologije intermodalnog transporta, ovo je još jedna inovacija koja se uvodi u poslovanje.

Dodatno, termalni režim koji je uspostavljen, garantuje skladištenje proizvoda na optimalnim temperaturama koje su zaslužne za održavanje svežine i kvaliteta proizvoda. Iz tog razloga, novo skladište je sertifikovano i prestižnim Food Safety System Certification (FSSC)22000 sertifikatom što potvrđuje posvećenost kompanije najvišim standardima bezbednosti hrane. Neprofitna FSSC fondacija pri donošenju odluke za dodeljivanje sertifikata, konsultuje se sa globalnim stejkholderima, a šema proračuna uključuje proverene međunarodne i nezavisne standarde, ističe se u saopštenju.

Milšped Group, vodeći sistem u oblasti transporta i logistike, ove godine obeležava tri decenije uspešnog poslovanja, sa preko 3.500 zaposlenih i velikom mrežom kompanija članica u više od 14 zemalja širom sveta, na tri kontinenta. Posvećenost inovativnosti i konstantna ulaganja u poslovne procese potvrđuju lidersku poziciju grupe, kao i predanost unapređenju logističkih kapaciteta kako bi se zadovoljili najviši zahtevi klijenata.

Izvor/foto: Promo