Nelt počinje saradnju sa kompanijom Polimark – Planirano 34 miliona evra prihoda u prvoj godini

Kompanija Nelt, jedan od najuspešnijih regionalnih poslovnih sistema na polju logistike i distribucije, započinje novo partnerstvo sa Polimarkom, šireći svoj distributivni portfolio u Srbiji.

Saradnja otpočinje sa velikim optimizmom, a očekuje se da će prva godina partnerstva doneti prihod od 34 miliona evra i otvoriti preko 60 novih radnih mesta, saopštio je Nelt.

– Uz tradiciju, vrednosti i viziju za budućnost koju delimo sa Polimarkom, verujemo da je zajednički uspeh osiguran. Siguran sam u to da ćemo kvalitetnim radom na terenu i ostvarenim rezultatima u celosti opravdati poverenje Polimarka, kao i naših kupaca na tržištu Srbije – izjavio je Robert Jenovai, izvršni direktor Nelt Grupe za tržište Srbije.

– Nelt Grupa ima dugogodišnje iskustvo u distribuciji i veoma jaku mrežu, što su ključni faktori za početak uspešnog partnerstva sa Polimarkom. Takođe, istakao bih da su obe kompanije fokusirane na inovacije i kvalitet proizvoda, tako da ćemo zajedničkim snagama pružiti tržištu još širi i bolji asortiman, raspoloživ u još više regiona i trgovina u Srbiji – dodao je Jenovai.

Polimark je osnovan 1989. godine, a proizvodnja prvog brenda počela je 1992. Kompanija već više od trideset godina uspešno posluje kao najveći proizvođač kondimenata u regionu.

Naš fokus će i nadalje biti na kvalitetu, proizvodnji, brendovima i izvozu, a na distributeru je da svojim uslugama učini naš portfolio još dostupnijim. Siguran sam da smo napravili dobar potez, jer nam partnerstvo sa Neltom garantuje iskorak u distribuciji i tržišnom učešću. Ovo partnerstvo predstavlja važan korak za obe kompanije, otvarajući nove mogućnosti za rast i širenje na tržištu Srbije, na zadovoljstvo svih naših potrošača – izjavio je Vojin Starčević, vlasnik Polimarka.

Pored poznatih brendova kečapa, majoneza i senfa, Polimark danas proizvodi široku paletu proizvoda kao što su stoni i namazni margarini, kuvani i konzervirani paradajz, različiti sosevi i dresinzi, univerzalni začini, krem za kuvanje i šlag krem.

Dnevni kapaciteti proizvodnje Polimarka su porasli sa početnih 120 kilograma na impresivnih 140 tona, pri čemu preko 50% proizvoda namenjuju tržištima van Srbije, dodaje se u saopštenju.