Novi „DB Schenker“ logistički centar u Austriji

Kompanija „DB Schenker“ otvorila je  početkom maja logistički centar u Graz-Wundschuh -u (Austrija) posle svega godinu dana izgradnje. Novim terminalom „DB Schenker“ je udvostručio svoj prostor u Štajerskoj, a u novi centar uloženo je   25 mil EUR.

– Oduševljeni smo što je izgradnja novog logističkog terminala završena tako brzo i uspešno i da možemo da otvorimo objekat kao što smo planirali –  rekao je Bernd Labuger, direktor filijale „DB Schenker“ u Gracu.

Najsavremeniji centar za teretni saobraćaj južno od Alpa

Zajedno sa najsavremenijim IT rešenjima i aktuelnim bezbednosnim standardima, pružalac integrisanih logističkih usluga usmeren je prvenstveno na zaštitu životne sredine. Celokupan logistički centar osvetljen je LED svetiljkama čiji intenzitet zavisi od dnevne svetlosti. Pored toga, temperatura u prostoru od oko 8.000 m2 kontroliše se između 15 i 25°C. Time je optimalno obezbeđeno da se artikli koji su osetljivi na promene temperature, kao što su farmaceutski proizvodi, skladište bez problema.

Nova lokacija ima ukupnu površinu od 70.000 m2 i uključuje pretovarni front od skoro 3.500 m2 kao i zgradu od 2.800 m2 sa kancelarijskim prostorom i logistički deo od oko 27.000 m2.

Novi terminal u Gracu je tako najnapredniji centar za teretni saobraćaj južno od Alpa. Njegove direktne veze sa železničkom mrežom preko južnog intermodalnog terminala i do autoputeva A2 i A9 čine ovaj logistički centar lako dostupnom lokacijom koja takođe klijentima nudi „blok voz“ između Verndorfa i luke Koper na Jadranskom moru.