Kompanija „Gebruder Weiss“ jača prisustvo u Americi

Nakon osnivanja više filijala u Nemačkoj, Kini, Hong Kongu i Singapuru u prvoj polovini godine, kompanija „Gebrüder Weiss“ unosi još jednu bitnu novinu i najavljuje osnivanje sopstvene lokalne organizacije u SAD-u. Pet novih filijala kompanije „Gebrüder Weiss“ počele su da rade 3. jula: Atlanta, Boston i Los Anđeles preuzete  stoprocentno od nekadašnjeg zajedničkog preduzeća u SAD-u. Dodatne dve filijale otvorene su u Njujorku i Čikagu, novoj centrali kompanije „Gebrüder Weiss SAD“. Zaposleno je ukupno oko 100 ljudi u Sjedinjenim Državama.

Pored različitih transportnih usluga, sa težištem na avionskom i pomorskom prevozu tereta, „Gebrüder Weiss“ u svojom novim filijalama nudi i specifične logističke usluge. Njihov spektar ide od skladištenja robe i lokalne distribucije do rešenja za elektronsku trgovinu uključujući i sisteme internet prodavnica. Kompanija takođe želi da svoja specifična stručna znanja u oblasti automobilske industrije i visoke tehnologije ponudi sukcesivno u svojim novim filijalama.

– Mi kombinujemo sveobuhvatnu globalnu mrežu sa visokim stepenom lokalnog znanja. Ovakvim konceptom želimo da učvrstimo poziciju kompanije sa vrhunskim logističkim uslugama i u novim filijalama – kaže Hajnc Zenger-Vajs, član upravnog odbora „Gebrüder Weiss“.

Na glavnim logističkim čvorištima sveta

„Gebrüder Weiss“ širi svoje prisustvo i u kineskim trgovačkim centrima: Nedavno otvorene filijale u Hong Kongu i Šenženu dobiće od 1. jula podršku u obliku predstavništva u gradu Džanđang na jugu ekonomski jake provincije Guangdong. Ovog leta biće otvorena i još jedna kancelarija u Guangdžou. U Nemačkoj će filijale za vazdušni i pomorski transport tereta u Hamburgu i Frankfurtu biti dopunjene otvaranjem kancelarije na aerodromu u Diseldorfu.

U toku godine ova logistička kompanija otvoriće još dve kancelarije u Minhenu i Štutgartu. „Gebrüder Weiss“ će time pokriti najvažnija mesta pretovara širom sveta.