Ova srpska kompanija koristi robotizovano logističko rešenje za e-commerce (FOTO)

Kompanija Milšped saopštila je da u okviru svojih skladišnih kapaciteta nastavlja primenu veštačke inteligencije kroz novi sistem naprednih robota koji se koriste za efikasniju organizaciju, isporuku i skladištenje robe, omogućavajući prvu i sveoubuhvatnu logističku platformu pogodnu za veleprodaju, maloprodaju, a posebno za e-commerce poslovanje.

Odgovarajući na potrebe dinamičnog tržišta i klijenata koji sve više teže brzoj isporuci proizvoda, Milšped Group nastavlja primenu robotizacije, te uz implementiran robotizovani sistem skladištenja i komisioniranja robe početkom prošle godine, sada lansira sistem za inteligentno sortiranje robe, sa preko 100 autonomnih robota. Kapacitet isporuke je 45.000 komada robe na dnevnom nivou, čime je, prema navodima iz saopštenja, omogućeno ne samo inteligentno upravljanje zalihama, već i inteligentna priprema robe neophodna za krajnju realizaciju prodaje kroz sve kanale distribucije.

Ova fleksibilna, inteligentna rešenja su implementirana u sastavu regionalnog distributivnog centra, a primenjuju se za različiti portfolio proizvoda i sveobuhvatno snabdevanje tržišta kroz sve kanale distribucije robe. Uz uslugu carinskog posredovanja i carinjenja robe, nova rešenja čine integrisanu logističku platformu prilagođenu za e-commerce, koju grupa nudi kroz svoju kompaniju članicu, M-One.

To praktično znači da proizvodi mogu biti dostavljeni kupcima istog dana.

– U kompaniji Milšped verujemo da je robotizacija skladišta ključno rešenje za savremene izazove u logističkoj industriji. Naša strategija brzog i efikasnog snabdevanja kroz sve distribucijske kanale ne samo da nas čini liderom na tržištu, već obezbeđuje i zadovoljstvo naših klijenata koji su nam uvek na prvom mestu – rekao Milan Matić, član UO i Izvršni direktor skladišnih operacija Milšped Group.

Izvor/foto: Milšped Promo