Plaćanje pošiljki putem mobilnog telefona – DHL predstavio aplikaciju mDHL

Na svečanoj proslavi 25 godina poslovanja u Srbiji, prigodnom svečanošću, uz prisustvo mnogobrojnih prijatelja i saradnika kompanije, predstavnika državnih organa,  diplomatskog kora i privrednih komora, kompaniji DHL Srbija u utorak, 6. decembra, uručena je plaketa Privredne komore Srbije za 25 godina uspešnog poslovanja u našoj zemlji.

Generalni menadžer PKS Milan Vranić istakao je na svečanom skupu da sve što je DHL Srbija postigla istovremeno je potvrda da Srbija ima privredni ambijent i poslovno okruženje koji omogućavaju uspeh tržišno orijentisanim kompanijama.

DHL Srbija potvrđuje da u Srbiji, kako kaže, postoji kvalitetan i stručan kadar, obrazovani mladi ljudi koji govore jezike, vladaju tehničko-tehnološkim znanjima, kao i profesionalan menadžment usmeren ka „know how“.

Zahvalivši se PKS na plaketi, direktor DHL Srbija Darko Babić istakao je zadovoljstvo do sada ostvarenim, ali i najavio da će DHL Srbija u godinama koje dolaze nastojati da bude još bolji i efikasniji.

– Mnogo uloženog rada, energije i prilagođavanja, izrazita posvećenost poslu i viziji uspeha kompanije DHL Srbija, bili su neophodni kako bismo uspešno poslovali i razvijali se. A danas, četvrt veka kasnije, DHL Srbija najbolja je kompanija unutar DHL Grupe, u svojoj kategoriji, u čitavoj Evropi –  izjavio je Babić, pozdravivši napore i podršku Vlade i PKS koju pružaju privredi u celini.

Operativni menadžer „Execom“-a Milan Tešić predstavio je inovativno softversko rešenje za plaćanje pošiljki putem mobilnog telefona– mDHL. Aplikacija mDHL rezultat je strateške saradnje kompanije DHL Srbija i domaće IT kompanije „Execom“.

DHL Srbija prva je u grupaciji DHL u svetu koja je razvila ovakav sistem za plaćanje usluga, što predstavlja još jednu u nizu potvrda usmerenosti DHL Srbija ka inovacijama i razvoju, kao i visoke konkurentnosti domaće IT industrije i ovdašnjih softverskih kompanija.