U portfoliju Atlantic Grupe sada i Doncafe i C kafa

Atlantic Grupa zaključila je 1. marta transakciju kojom je preuzela kompaniju Strauss Adriatic, u čijem su vlasništvu Doncafe i C kafa.  Hrvatska kompanija podsetila je u saopštenju da su se tom akvizicijom poznati srpski brendovi pridružili brendovima Grand kafa i Barcaffe.

Podsetimo, Atlantic je ponudu za kupovinu Strauss Adriatic-a objavio u maju prošle godine, a čekalo se da najavljenu transakciju odobri Komisija za zaštitu konkurencije u Srbiji. Kako je i ovaj uslov ispunjen, Atlantic Grupa je saopštila da kreće u realizaciju preuzimanja.

Vrednost transakcije je 40,5 miliona evra, a osim “imena”, Atlantic preuzima i moderan proizvodni pogon u industrijskoj zoni Šimanovci u okolini Beograda, uključujući i 220 zaposlenih.

Kako je istakao Mate Štetić, potpredsednik Atlantic Grupe za Kafu i slatko i slano, ova akvizicija potvrđuje strateško određenje te grupacije ka jačanju osnovnog poslovanja, čiji je kafa veliki deo. Siniša Daničić, generalni direktor Strauss Adriatic-a, poručio je da ga raduje što je domaća kompanija dobila strateškog partnera koji će jednako posvećeno razvijati dosadašnji biznis u Srbiji.

Atlantic Grupa je najavila značajna ulaganja u razvoj poslovanja s kafom, kako u proizvodnju i razvoj tehnologije, tako i u razvoj brendova i portfolija, u maloprodajnom i u HoReCa segmentu. Kako navode, u osnovi strategije kompanije su razvoj ključnih proizvoda – kafe, čokolade, slatkih i slanih grickalica, delikatesnih namaza i bezalkoholnih pića, kao i akvizicija snažnih brendova. Poslednja, koja se odnosi na Doncafe i C kafu, značajno će, smatraju, doprineti jačanju konkurentnosti regionalne industrije kafe i lokalnih brendova.