Rhenus Grupa nastavlja širenje kupovinom mađarske ITS Logistics

Nemački provajder logističkih usluga Rhenus Group najavio je prošle sedmice da će preuzeti mađarsku kompaniju ITS Logistics. ITS Logistics Hungary KFT je već duže vreme partner Rhenus-a, sa kojim uspešno sarađuje na mnogobrojnim projektima, a ova akvizicija predstavlja sledeći korak u partnerstvu, saopštila je nemačka kompanija.

– Veoma smo uzbuđeni zbog mogućnosti akvizicije i ITS Logistics Hungary KFT. Ovaj korak nam omogućava da bolje odgovorimo na potrebe naših kupaca, posebno u pogledu avio-kargo usluga, dok istovremeno širimo naš domet na mađarskom tržištu –  rekao je Patrick Schaffer, izvršni direktor Rhenus Air & Ocean Central-East Europe.

Peter Kuzma, generalni direktor ITS Logistics Hungary KFT, istakao je da to što kompanija postaje deo Rhenus grupacije označava „početak novog uzbudljivog putovanja“.

–  Želimo da dalje razvijamo poslovanje i stvorimo uslove da se razvijaju i naši kupci, poslovni partneri i zaposleni – poručio je Peter Kuzma.

ITS Logistics Hungary KFT je mađarska špedicija sa više od deset godina iskustva u pružanju sveobuhvatnih usluga transporta i skladištenja klijentima koji posluju u različitim industrijama. Sedište kompanije u Večesu, na periferiji Budimpešte, fokusira se prvenstveno na usluge avio-ransporta i carinjenja. Doprema robe pomorskim, drumskim i železničkim putem je takođe deo portfolija usluga.

Rhenus Group, čiji godišnji promet dostiže 8,6 milijardi evra, zapošljava 39.000 radnika i posluje na 1.120 lokacija. Ove godine je započela snažnu ekspanziju istočno od Nemačke,a pre nekoliko meseci integrisala je hrvatskog prevoznika Trans Integral. 

Grupacija, uz ekspanziju u pravcu istoka, nastavlja širenje i u drugim pravcima, pre svega preuzimanjem logističkih kompanija u Latinskoj Americi i SAD. Takođe, Rhenus se širi i na domaćem tržištu.

Foto: Patrick Schaffer i Peter Kuzma, izvor: rhenus.group