UPOZORENJE: Zloupotreba obeležja Post Express

Pošta Srbije upozorila je danas građane da je detektovala novu prevaru kojom se zloupotrebljavaju ime i obeležja kurirske službe Post Express. U pitanju je fišing prevara (pokušaj krađe podataka građana), čija su meta korisnici aplikacije WhatsApp i nekih sajtova za kupoprodaju.

– Prevarne poruke koje korisnici dobijaju sadrže link ka lažnoj stranici Post Express usluge, koja nije u vlasništvu JP Pošta Srbije, a na kojoj se traži uplata novca putem platnih kartica. Ističemo da ni Pošta Srbije, ni Post Express ne komuniciraju sa građanima na ovaj način i savetujemo im da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke – poručila je Pošta.

U sklopu mera koje preduzima na sprečavanju i otkrivanju prevarnih aktivnosti, Pošta je obavestila i Odeljenje za visokotehnološki kriminal kako bi preduzeli mere na otkrivanju počinilaca ovog krivičnog dela.

U cilju edukacije i pomoći građanima Srbije, ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, kontakt centar Pošte Srbije, čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova, dodaje se.