Yandex Go dostava pošiljki od vrata do vrata – Nova kurirska usluga u Beogradu

Internacionalna kompanija Yandex Go pokrenula je novi servis za dostavu pošiljki na teritoriji Beograda, koji funkcioniše po principu “od vrata do vrata”. Reč je o jednostavnom sistemu angažovanja kurira, baziranom na aplikaciji Yandex Go, koja je dostupna na srpskom jeziku za IOS i Android uređaje.

Novi servis za dostavu kompanije Yandex Go omogućava dostavu širom grada, u proseku za sat vremena od momenta poručivanja pošiljke. Plaćanje je dostupno gotovinom ili karticom.

Upotreba aplikacije je veoma jednostavna. Da bi se došlo do opcije za isporuku, potrebno je samo da se unese broj telefona primaoca, koji će potom dobiti SMS poruku sa linkom. Preko tog linka moguće je pratiti pošiljku duž rute i po potrebi kontaktirati kurira u bilo kom trenutku.

Na konkretnom primeru to znači da ukoliko jedna računovodstvena agencija iz Višnjičke Banje želi da pošalje paket klijentima u centru grada, to može da učini nakon samo dva klika u aplikaciji Yandex Go u okviru opcije “Kurir”, i otprilike za 30 minuta pošiljku će partneri ovog servisa da dostave na željenu adresu.

Da biste poslali paket, procedura je takva da kurir dolazi na adresu pošiljaoca, preuzima pošiljku i dostavlja je na vrata primaoca. Ovakva vrsta usluge “od vrata do vrata” je uključena u cenu, a ujedno štedi vreme, navode iz kompanije.

Prilikom isporuke potrebno je da roba bude upakovana na odgovarajući način, u kovertu, kutiju ili paket. Kada je reč o dimenzijama, neophodno je da pošiljka može da stane u automobil, kao i da ne bude teža od 20 kilograma. Korisnici usluge na ovaj način mogu da pošalju pakete, kofere, cveće, dokumenta, torbe, itd. Nije moguće slati bicikle, mašine za veš ili podne lampe.

Svi kuriri partneri kompanije Yandex Go prolaze posebnu vrstu treninga i obuke, u okviru koje uče kako se na kvalitetan i profesionalan način pruža ova vrsta usluge, odnosno kako je potrebno da reaguju u određenim zahtevnim situacijama, kao što su slučajevi kada primalac nije u mogućnosti da preuzme paket. Nakon obuke, kuriri polažu test, a tek po uspešnom završetku dobijaju pristup sistemu, piše nedeljnik.com.

Kompanija Yandex Go pruža uslugu brze narudžbine vozila. U pojedinim zemljama, osim što se putem ovog servisa jednostavno može naručiti taksi, postoji i mogućnost kombinovanja raznih Yandex usluga. U Beogradu je servis lansiran u junu 2018. godine.

Foto: Yandex Go Serbia (Facebook)