(FOTO) „Toyota“ predstavila „FT-1“

„Toyota Motor Corporation“ (TMC) predstavlja  „FT-1“, prvu studiju coupe modela koji nam ujedno nagoveštava pravac dizajna  budućih sportskih automobila iz Toyote. Svetska premijera ovoga koncepta  održava se na severnoameričkom  Auto Showu u Detroitu (od 13.  do 26 januara).

FT-1 je sportski coupe dizajniran kao studija, koja predstavlja sve što može da se ostvari ukoliko dizajn sportskih automobila prati želje kupaca za izvanrednim uzbuđenjem u vožnji. Dizajnirao ga je „Calty Design Research“, Inc., „Toyotin“ dizajnerski centar u SAD. Calty tim je kanalizovao svoju strast za sportskim automobilima  u vozilo sa „Toyotinim“ nasleđem sportskog  2000GT, predstavljenog davne 1967.godine.

Calty tim koji je prošle godine proslavio 40-ti rođendan, sa FT-1 ostvario je veliki uspeh u dizajniranju ultimativnog sportskog vozila.

Spolja, FT-1 odiše snagom trkačkog vozila, naglašene zaobljene linije dodatno privlače pažnju i nagoveštavaju vanserijske performanse ostvarene idealnom distribucijom težine, uz zadnji pogon i optimalnu aerodinamičnost.

U FT-1 ostvaren je klasičan sportski ‘stajling’ kroz liniju komandne table. Prednja i bočna stakla direktno su preslikana sa dizajna originalne 2000GT.  Enterijer FT-1 kreiran je tako da se vozač fokusira na upravljanje i doživi pravo uzbuđenje u vožnji. Nisko težište i upravljač preuzet iz formule, naglašavaju užitak i povezuju vozača sa sportskim FT-1. Kako bi se osigurala dobra vidljivost u krivinama, stubovi su smešteni daleko, a olakšano je upravljanje i pregled instrumenata i monitora pozicioniranih iza upravljača, minimizirajući pokrete i poglede vozača prilikom vožnje.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.