Kako se Renault našalio sa Teslom (VIDEO)

Tesla već godinama ima praksu da znatno ranije najavljuje nove modele. Tako su Semi (električni kamion) i Cybertruck (električni pikap) najavljeni davno, baš kao i Roadster koji je „otišao“ u svemir, ali još nije stigao na puteve.

Video prikazuje radnika koji postavlja promotivni bilbord za Tesla Semi. Nakon toga se pojavljuje natpis „Postoje oni koji daju velike najave“. Radnik, zatim, obavljenog posla odlazi u svoj kamion, dostavni Renault, a natpis se menja u „A postoje i oni koji već skupljaju kilometre“.

U opisu videa stoji i objašnjenje da su Renault električni kamioni dosada prešli dva miliona kilometara. U pitanju je druga generacija modela E-Tech Master, E-Tech D i E-Tech D Wide nosivosti od 3,1 do čak 26 tona, koji se proizvode u fabrici u Normandiji.

Ilon Mask je vozilo Tesla Semi predstavio sada već daleke 2017. godine. Proizvodnja je trebala da startuje 2019, a onda je nakon niza odlaganja Mask 7. oktobra objavio da će prvi primerci biti isporučeni kompaniji Pepsi i to 1. decembra ove godine, prenosi B92.

Foto: YouTube/PrintScreen