Od prvog točka do helikoptera na Marsu – Posetite izložbu posvećenu svetu transporta

U beogradskim Silosima do nedelje (26. septembra) za posetioce je otvorena edukativno-zabavna izložba „Mi pokrećemo sve(t)“ u produkciji Gaia pokreta i uz podršku transportno-logističke kompanije Gebrüder Weiss.

Postavka je zamišljena u stilu nekadašnje rubrike Politikinog zabavnika „Verovali ili ne“ i uz niz manje poznatih zanimljivosti predstavlja istorijat transporta od pronalaska točka do prvog leta helikoptera na Marsu! Posetioci će imati mogućnost da zavire u interesantnu prošlost i razvoj sveta transporta koji je imao izuzetni uticaj na razvoj društva.

– Pandemija nam je ukazala na važnost transporta i naučila nas kako jedan mali zastoj u lancu snabdevanja robe može izazvati velike probleme. Iz tog razloga smo podržali Gaia pokret, sa kojim delimo iste vrednosti, a koji je u saradnji sa beogradskom istoričarkom Jelenom Živković i umetnicom Katarinom Stanković Bjegović osmislio projekat koji najbolje predstavlja našu svrhu, svet transporta i važnost njegovih inovacija u svakodnevnom životu – izjavio je Roland Raith, direktor Gebrüder Weiss Srbija.

Kao jedna od najznačajnijih kompanija u oblasti transporta i logistike, sa tradicijom dugom preko 500 godina, Gebrüder Weiss je prepoznatljiv po vrednostima koje neguje, a to su nezavisnost, održivost, posvećenost i izvanrednost usluge. Kroz ovaj projekat žele da predstave svoje nasleđe, koje činu Gebrüder Weiss uspešnom i prosperitetnom kompanijom u 35 zemalja širom sveta.

– Transport je industrija stara koliko i ljudska civilizacija. Ova izložba prati najznačajnije događaje u istoriji transporta od pronalaska točka, kao jednog od najznačajnijih događaja, do uloge transporta u razvoju globalne ekonomije, suočenog sa izazovima digitalizacije i sve većom potražnjom za održivim rešenjima za bolju budućnost – dodao je Roland Raith.

Veliko otvaranje održano je u subotu, 18. septembra, ekskluzivno za zaposlene kompanije Gebrüder Weiss Srbija. Izložba je za posetioce otvorena svakog dana od 18h do 21h u komorama prvog silosa, a ulaz je slobodan.