„Probudi Dunav“ – Razvoj nautičkog turizma u Srbiji

Agencija za upravljanje lukama u saradnji sa Razvojnim programom UN (UNDP) pokrenula je projekat „Probudi Dunav“ koji ima za cilj razvoj domaćeg linijskog saobraćaja i kruzinga nameđunarodnim putničkim pristaništima na Dunavu. Projekat će doprineti razvoju gradova ovog područja koji će biti ucrtani na turističku mapu Evrope.

Projekat „Probudi Dunav“ promoviše prirodno i kulturno nasleđe Smedereva, Donjeg Milanovca, Kladova, Golupca, Kostolca i Velikog Gradišta i ogroman potencijal koji se otvara razvojem vodnog saobraćaja i turizma donjeg Podunavlja.

Cilj je da se budućim turistima koji se odluče na putovanje Dunavom ponudi skup znamenitosti i aktivnosti u gradovima koji leže na obali ove veličanstvene reke i istaći njihovu neraskidivu vezu i dalji potencijal. Donje Podunavlje poznato je, a turistima interesantno, po Đerdapskoj klisuri , Srebrnom jezeru, Lepenskom viru, ostacima Rimskog limesa, Golubačkoj i Smederevskoj tvrđavi, Viminacijumu, Tvrđavi Ram i brojnim manastirima.

Bliska saradnja partnera na projektu sa lokalnim samoupravama i upoznavanje lokalnog stanovništva sa mogućnostima koja se otvaraju razvojem nautičkog turizma na Dunavu olakšaće promociju i razvoj donjeg Podunavlja.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.