Nemanja Netković, izvršni direktor Agent Plus Grupe – Proširenje flote i ekskluzivno partnerstvo obeležili 2023. godinu

Agent Plus Grupa zauzima jednu od vodećih pozicija na prostoru Jugoistočne Evrope u prekomorskom kontejnerskom transportu, rečnom brodskom transportu sa sopstvenom flotom, čarteringu brodskog prostora, kao i uslugama u oblasti multimodalnog transporta. U cilju kompletiranja transportnih i logističkih usluga, kompanija je razvila i samostalnu špediciju.

Kao dokaz njihovog kvaliteta u radu, Uprava carina je Agent Plus-u dodelila sertifikat Ovlašćenog privrednog subjekta (OPS), što predstavlja izuzetno priznanje i potvrdu Svetske carinske organizacije da kompanija ispunjava najviše standarde u oblasti sigurnosti poslovanja, finansijske izvrsnosti i organizacione efikasnosti, da je prošla rigoroznu kontrolu svih segmenata poslovanja i usvojila stroge evropske standarde.

Potvrđujući svoju profesionalnost, Agent Plus Grupa tri godine zaredom dobitnik je platinastog kreditnog rejtinga za izvrsnost u poslovanju AAA, kao najpouzdaniji, kredibilan i niskorizičan poslovni subjekt za saradnju.

Na početku razgovora sa novinarima redakcije, izvršni direktor Agent Plus Grupe Nemanja Netković istakao je promene u rečnom transportu koje su obeležile 2023. godinu:

– Zbog i dalje aktuelne geopolitičke situacije između Rusije i Ukrajine, spremnost brodara došla je u prvi plan. Brzo prilagođavanje zahtevima izmenjenog tržišta rezultiralo je povećanjem cena žitarica na svetskom nivou i porastom vozarina. Kao i u slučajevima svake krize, bilo profesionalno ili životno, dobijate mogućnost da preispitate svoje performanse i potencijale i uložite dodatne napore da razumete nove izmenjene uslove, prihvatite rizike i napravite nove pobede. Borimo se. Neiscrpnom željom i angažovanjem naših zaposlenih već godinama zajedno doprinosimo da Agent Plus napreduje i postiže odlične rezultate. Zato smo odlučili da početkom godine investiramo u naš novi konvoj – Arion, ukupnog kapaciteta od preko 4.000 mt za rasute terete i na taj način smo došli do ukupnih 30.000 t kapaciteta tovarnog prostora na Dunavu, što nas svrstava među lidere na domaćem i regionalnom tržištu kada govorimo o rečnom transportu.

Govoreći o ključnim dostignućima Agent Plus-a u ovoj godini, Netković naglašava da je kompanija uspela da izgradi profesionalan ugled i izuzetno poverenje u svetu transporta i logistike, zbog čega je dobila agenturu velikog svetskog kontejnerskog brodara.

– Agent Plus je u avgustu ove godine postao ekskluzivni agent brodara HMM. Sporazum o saradnji potpisali smo za tržišta Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, otvorili smo partnerske kancelarije i na taj način ozvaničili ključni korak ka unapređenju logistike u regionu. Ova zajednička saradnja nije samo potvrda kvaliteta rada naše firme, već i signal da se svet transporta i logistike okreće ka snažnim partnerstvima zasnovanim na poverenju i kvalitetu.

Uprkos pozitivnom poslovanju, Netković ističe da su trenutno najveći problemi u transportu i logistici pronalazak kvalitetnih kadrova i načina na koji će se ne samo kompanija, već i zaposleni prilagoditi novim okolnostima. Iako to nikada nije lako, moguće je uz veliku motivaciju i posvećenost.

– Plan za narednu i sve buduće godine je da nastavimo u istom pravcu koji smo definisali davne 2007. godine, kada smo osnovali Agent Plus. Ulaganja u rečnu flotu, širenje poslovanja i organizacioni razvoj. Zaposleni su naš apsolutni fokus i postulat uspešnog poslovanja. Gradimo odnos pun poverenja i svakodnevno ih motivišemo da iniciraju promene i uvode nova rešenja, unapređuju radne procese i budu kreativni, a mi smo tu da njihov doprinos uvek nagradimo. Najponosniji smo na sve naše zaposlene koji su započeli svoje karijere u Agent Plusu i izrasli zajedno sa nama u ozbiljne profesionalce, prepoznate na tržištu kao kredibilne u svom poslu i to je jedan od naših najznačajnijih ciljeva, sada i ubuduće.

Agent Plus Grupa nastaviće u godinama koje su pred nama da neguje kvalitetne međuljudske odnose, strast prema kvalitetu usluga koje nudi i svojim primerom poslovanja garantuje KVALITET BEZ KOMPROMISA u transportu i logistici.

Izvor/foto: Promo