„Ruke na volanu!“: policija pokrenula edukativni KVIZ za vozače

Velika kampanja “Ruke na volanu” pokrenuta je i ovog marta u Poljskoj, kako bi nadležni upozorili vozače koliko je opasno korišćenje telefona tokom vožnje.

Kako su analize pokazale, vožnja sa mobilnim u ruci znatno povećava rizik od nesreće, a mnogo puta se događalo da je tek nekoliko sekundi nepažnje dovodilo do fatalnih situacija na putu. Projekat će se sprovoditi kroz policijske aktivnosti, zajedno sa kompanijama Screen Netvork S.A i Neptis S.A, koja je operater aplikacije Yanosik. To je vrlo popularna aplikacija u Poljskoj, a sadrži bazu podataka sa važnim obaveštenjima na putu i milioni vozača u ovoj zemlji je imaju  na svojim telefonima.

Tokom kampanje „Ruke na volanu“, korisnici aplikacije Yanosik dobiće edukativne materijale u vidu kviza o posledicama korišćenja telefona tokom vožnje. Kviz funkciniše tako da će za tačne odgovore na pitanja biti dodeljen sertifikat odgovornog vozača. U prošlogodišnjoj kampanji, 59.318 vozača je učestvovalo u kvizu, od kojih je 42.700 „položilo“ tačno, a 11.256 njih je podelilo svoj sertifikat na društvenim mrežama. Za vreme projekta, koji će trajati do kraja marta, biće emitovan spot na LED ekranima kompanije Screen Network S.A. postavljenim širom zemlje.

Projekat “Ruke na volanu” je zapravo neka vrsta nastavka postojećeg policijskog projekta pod nazivom „Na putu – Gledaj i slušaj“, pokrenutog kako bi se učesnicima u saobraćaju skrenula pažnja na posledice rasute pažnje tokom vožnje.

Izvor: ROADPOL