Kako napreduju radovi na Horgošu?

Rekonstrukcija i proširenje graničnog prelaza Horgoš 1 na autoputu E-75, prelaza sa najfrekventnijim saobraćajem u zemlji, nastavljaju se predviđenim tokom, saopštilo je danas preduzeće Putevi Srbije.

Kako se navodi, završetak radova na ovom projektu, čiji je nosilac Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, očekuje se u septembru 2023.

Rekonstrukcijom i proširenjem prelaza sa 16 saobraćajnih traka na 24, postojeći kapaciteti protoka će se praktično povećati za 50%.

Pored radova na terminalu i samom ulazu i izlazu iz zemlje, projekat obuhvata i radove na prilaznom delu autoputa za koje je nadležno JP Putevi Srbije.

Lokaciju su danas obišli državna sekretarka u resornom ministarstvu Emeša Lalić Urban i Miodrag Poledica, pomoćnik direktora Puteva Srbije. Državna sekretarka podsetila je da su radovi počeli u martu 2021, navodeći da su dosada uglavnom završeni radovi na izlaznom terminalu.

– Sada su u toku radovi na ulaznoj strani graničnog prelaza, počelo je demontiranje kabina i kreće rekonstrukcija infrastrukture. Tu će se menjati režim saobraćaja, umesto dosadašnjih traka biće 8 za putnički, 2 za kamione, 2 autobuse, 1 za vangabarit, simetrično kao što je već izvedeno na izlaznoj strani graničnog prelaza – istakla je državna sekretarka.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.