Pokušaj šverca preko granice Srbije i Hrvatske: u kamionu sakriveno 1.000 kutija cigareta

Hrvatski carinici sprečili su 5. avgusta na prelazu Bajakovo pokušaj krijumčarenja cigareta u teretnom vozilu.

Kako se navodi u saopštenju hrvatske carine, sprovodeći pojačane mere nadzora, službenici su radi kontrole izdvojili teretno vozilo turskih registarskih oznaka, kojim je upravljao turski državljanin.

Pregledom kabine vozila utvrđeno je da je dušek na donjem ležaju za odmor vozača prepravljen na način da je umesto sunđerom ispunjen paketićima koji su izgledom podsećali na cigarete.

Otvaranjem dušeka, sumnje su potvrđene – u unutrašnjosti je pronađeno ukupno 1.000 sakrivenih kutija (20.000 komada) raznih vrsta cigareta, koje je vozač pokušao da prokrijumčari na područje EU, dodaje se u saopštenju Carinske uprave Hrvatske.

Zbog sumnje da je počinjeno delo izbegavanja carinskog nazdora, Služba za mobilne jedinice Vukovar podnela je nadležnom Opštinskom državnom tužilaštvu kaznenu prijavu protiv vozača koji je predat na dalje postupanje policijskim službenicima. Pronađene cigarete su oduzete.

Foto: Pixabay.com/geralt, ilustracija

  • BONUS sadržaj:

Kako izgleda posao vozača kamiona u Americi, koliko je plaćen i zašto nije za svakoga? Svoje iskustvo priča Stefan, Smederevac sa gotovo decenijskom američkom adresom. Poslušajte njegovu priču!