Rekordna zaplena 112 tona cigareta u carinskom skladištu u Beogradu

Uprava carina Republike Srbije oduzela je više od 112 tona, odnosno gotovo 111 miliona komada cigareta vrednih više od 15,5 miliona evra iz jednog carinskog skladišta u Beogradu. Time je dosadašnja rekordna zaplena od 50 tona tog akciznog proizvoda nadmašena dvostruko većom količinom, saopštili su iz Uprave carina.

Kako su naveli u saopštenju, posle duže carinske istrage, utvrđeno je da cigarete koje su šleperima dopremane iz Crne Gore od 2019. godine i potom skladištene, moraju biti oduzete zbog neverodostojne dokumentacije, netačnih podataka o robi i firmama učesnicama u spoljnotrgovinskom postupku, od kojih neke čak i ne postoje u registrima preduzeća.

– Konačnim rešenjem Ministarstva finansija potvrđena su rešenja carinskih organa o oduzimanju robe. Oduzeta roba biće uništena u zakonom propisanom postupku – saopštili su iz Uprave carina.

Oni su istakli da, u saradnji sa policijom i drugim državnim organima, nastavljaju odlučnu borbu protiv krijumčarenja cigareta i drugih duvanskih proizvoda i krijumčarenja svih vrsta roba, čime štite državni budžet i finansijski i ekonomski interes Republike Srbije i svih njenih građana.

Foto: Uprava carina