Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom nova prilika za srpske firme: evo šta kažu logističari!

Robna razmena sa Kinom predstavlja značajan deo spoljnotrgovinske aktivnosti naše zemlje, a ova saradnja se kontinuirano razvija i unapređuje, otvarajući nove perspektive i prilike za obe strane. Nedavno potpisani Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Kine može doneti dodatne prihode domaćim proizvođačima i trgovcima, jer će, po rečima zvaničnika, Srbija sada moći da uvozi sirovine po značajno nižim carinskim tarifama. Isto, naravno, važi i za Kinu.

Uvoz iz Kine u Srbiju

Nije iznenađujuće što je Kina, sa svojom ogromnom proizvodnom bazom i konkurentnim cenama, ključni izvor uvoza kako za Srbiju, tako i za mnogobrojne druge evropske zemlje. Elektronika, odeća, obuća, tehnološka oprema i automobili su samo neki od proizvoda koji se uvoze iz Kine. Srbija se oslanja na kinesku robu kako bi zadovoljila potrebe domaćeg tržišta i obezbedila konkurentne cene za potrošače.

Sa direktorom prodaje i razvoja kompanije cargo-partner Srbija, Nebojšom Đekićem, razgovarali smo na temu koje su to idealne transportne opcije na relaciji Kina-Srbija.

– Kompanija cargo-partner pre svega praktikuje personalizovani pristup, tako da ono što je idealna opcija za jedan biznis, neće biti i za drugi – ističe Đekić na početku.

Optimalno rešenje zavisi od vrste vaše robe, hitnosti isporuke i, u krajnjem slučaju, od cene samog proizvoda, koja određuje koliki trošak transporta on „može da iznese“ da bi bio konkurentan, dodaje.

Nebojša Đekić naglašava i da specifičnosti transporta takođe utiču na odabir rešenja. Na primer, uvoz baterija zahteva posebne dozvole, jer se one kategorišu kao opasna roba, vangabaritne pošiljke zahtevaće posebne uslove pretovara, transport robe visoke vrednosti uglavnom prati određena polisa osiguranja i slično.

Kako je međunarodna razmena uvek propraćena carinskim posredovanjem, velika je prednost činjenica da logistička kompanija cargo-partner nudi širok spektar dodatnih usluga, među kojima je carinjenje, ali i to da poseduje sopstvene filijale kako u Srbiji, tako i u Kini.

Pomorski transport je najekonomičnija opcija, ali vrlo često sa najdužim tranzitnim vremenom. Kao dobra alternativa pomorskom transportu pokazao se i železnički saobraćaj, jer je cenovno pristupačniji od avionskog i do 60%. Dodatna prednost ove opcije je i to što proizvodi najmanje štetnih uticaja po životnu sredinu. Za vremenski kritične isporuke, avionski transport je ostao najbrža i najpouzdanija opcija, pojašnjava naš sagovornik.

– Takođe, kao globalna kompanija sa preko 40 godina iskustva kontinuirano razvijamo nova rešenja kako bismo zadovoljili potrebe tržišta – otuda smo razvili i EMERGENCY brzi brodski servis, zbirni servis za uvoz ADR pošiljaka brodom, kao i veliki broj kargo čarter letova.

Bez obzira na to za koju opciju se opredele, sigurno je da će značajan deo roba koje iz Kine putuju za Srbiju stizati po nižim cenama u odnosu na ranije. Da li će ovo trgovci iskoristiti da povećaju svoje marže ili možemo da očekujemo pad cena kineskih proizvoda u Srbiji, za krajnje korisnike, ostaje da saznamo – po svemu sudeći od leta 2024. godine.

Izvoz iz Srbije u Kinu

Svima nam je poznato šta to svet uvozi od Kine, ali je isto tako važno pitanje i šta to Kina najviše uvozi iz sveta?

– Kolege iz naše filijale u Kini kažu da najviše uvoze, verovali ili ne, mašine i aparate – uključujući poluprovodnike, kompjutere i kancelarijske mašine, a zatim hemikalije, goriva, rude i, ono što je posebno zanimljivo, dragulje i semena ulja – objašnjava Nebojša Đekić. 

Iz Srbije je do sada najdominantniji bio izvoz kompanija koje se bave proizvodnjom drveta i drvnih prerađevina, dodaje.

U našoj sekciji „Pitanja i odgovori“ smo obradili temu – „Kakva je procedura za izvoz i uvoz drveta i poluproizvoda od drveta?“, a više o tome pročitajte OVDE. 

Iako konačan spisak proizvoda koji su predmet sporazuma još uvek nije poznat javnosti, neka nagađanja su da je definitivno reč o poljoprivrednim proizvodima poput jabuka, šljiva, bresaka, sojinog ulja. Takođe na spisku će se verovatno naći i različite rude, elektro motori, baterije, orašasti plodovi, vina i smrznuto meso. 

Čak i ukoliko se bavite proizvodnjom pomenutih proizvoda, a dosada ih niste izvozili za Kinu, možda će sporazum biti prilika da ponovo razmotrite svoju odluku. Srbija zapravo ima mnogo toga da ponudi, a sve više građana Kine postaje svesno kvaliteta i porekla proizvoda, što stvara prilike za naše proizvođače da plasiraju svoju robu na kinesko tržište.

Izvor/foto: cargo-partner