Vlada Mađarske usvojila mere za ubrzanje teretnog saobraćaja na granici sa Srbijom

Proširenje prelaza Roszke (Horgoš) i Tompa (Kelebija), otvaranje prelaza Hercegszántó (Bački Breg) za više vrsta teretnih vozila, izgradnja dodatnih parkirališta, kao i uspostavljanje zajedničke granične kontrole sa našom zemljom, mere su koje je mađarska vlada usvojila ove sedmice i kojima će pokušati da smanji vreme čekanja vozila na granici sa Srbijom.

Odluka je objavljena u mađarskom službenom listu br. 1039/2024, u ponedeljak 4. marta i javno je dostupna. U tom dokumentu mogu se videti i rokovi koji su postavljeni za sve pojedinačne aktivnosti. Na primer, za pripremu studije izvodljivosti za proširenje na prelazu Roszke, rok je kraj 2025. Izgradnja novih parking mesta na mađarsko-srpskoj granici planirana je do kraja jula 2027. Određene mere koje podrazumevaju razvoj naprednih IT i sistema nadzora, koji bi ubrzali prelazak – na primer lakšim odabirom vozila koja će biti detaljno kontrolisana, planirane su i u ovoj godini. Takođe, u odluci se navodi da bi aktivnosti na Hercegszántó-Bački Breg mogle da se sprovedu odmah.

Mađarsko udruženje prevoznika MKFE navodi da se tokom poslednjih godina, uz angažovanje carine i policije, Ministarstvo za ekonomski razvoj intenzivno bavilo pitanjem ukrajinskih, srpskih i rumunskih prelaza.

– Ovom odlukom Vlada potvrđuje da se u mađarsko-srpskoj pograničnoj oblasti mora sprovesti uređenje prelazaka granice. U okviru tog plana, navodi se da je potrebno razmotriti uspostavljanje dodatnih kapaciteta na prelazima Roszke i Tompa, kao i proširenje prelaza Hercegszántó za vozila koja transportuju opasne materije – navodi MKFE.

Pored infrastrukturnih elemenata, odluka se bavi i pitanjem radne snage, kao i procenom potreba za razvojem savremenih IT sistema, pojašnjavaju.

Mađarsko udruženje podseća na druge aktivnosti koje su u toku u pograničnim područjima.

– Prema poslednjim informacijama, u slučaju ukrajinske granice, na nivou vlade doneta je odluka da se prelaz Beregšuranj otvori za kamione preko 7,5 tona koji u našu zemlju ulaze prazni. Potrebne mere za to su u toku. Što se tiče prelaza Zahonji, bitna promena je uvođenje rezervacionog sistema na ukrajinskoj strani, ali su i na mađarskoj strani donete odluke na nivou vlade u vezi sa infrastrukturnim razvojem prelaza – navodi MKFE.

  • BONUS SADRŽAJ: 

U novogodišnjoj epizodi na turi smo sa Tanjom, koja vozi hladnjaču-mesarku iz Nemačke za Srbiju. Čućete zašto je vozila tri kilometra u rikverc, da li se snašla sa električnim paletarom i kako izgleda biti na drumu, a kako na carini za vreme praznika.