Zajednički rad zemalja regiona na sprečavanju korupcije na graničnim prelazima

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je regionalnoj konferenciji službi unutrašnje kontrole „Izgradnja kapaciteta policije za sprečavanje slučajeva korupcije na graničnim prelazima“, koja ima za cilj unapređenje međunarodne saradnje između službi unutrašnje kontrole, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Tokom konferencije predstavljena su iskustava u oblasti primene preventivnih mehanizama u cilju sprečavanja korupcije unutar sistema.

Zamenik šefa Misije OEBS u Srbiji Sara Groen poručila je da Misija OEBS u Srbiji promoviše bezbednosni sektor i da je on izuzetno značajan i važan.

– Uloga službi unutrašnje kontrole u svim zemljama je ključna. OEBS je organizovao niz obuka. Drago nam je što vidimo regionalnu saradnju kada je borba protiv korupcije u pitanju. Razmena iskustava i dobre prakse donosi dobre rezultate. Zahvaljujemo se ministru Vulinu na podršci – poručila je Groen.

Pomoćnik ministra i načelnik Sektora unutrašnje kontrole Dejan Кovačević posebno se zahvalio ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu na podršci u radu Sektora unutrašnje kontrole za sve ovo vreme.

Na regionalnoj konferenciji učestvovali su predstavnici unutrašnjih kontrola Republike Rumunije, Bugarske, Crne Gore i Severne Makedonije.

Izvor/Foto: MUP Srbije