Izgubljenih 660 kontejnera samo su kap u moru u odnosu na 250 miliona prevezenih

U svetskim okeanima tokom prošle godine izgubljen je 661 kontejner. To je najniža brojka od 2008, kada je asocijacija World Shipping Council (WSC) počela da sprovodi svoje analize, pa sve do danas.

Prema najnovijem WSC godišnjem izveštaju, 661 izgubljeni kontejner je samo kap u moru u poređenju sa svim isporučenim „kutijama“, piše trans.info. Prošle godine, naime, širom sveta isporučeno je oko 250 miliona kontejnera, a vrednost pomorskih pošiljki premašila je 7 triliona dolara.

WSC ističe da je od 2008. godine u proseku oko 1.500 kontejnera „nestajalo“ u moru svake godine. Ipak, tokom perioda pandemije 2020-2021, zbog povećanog kontejnerskog saobraćaja, brojka je bila čak dvostruko veća – godišnje se gubilo preko 3.100 kontejnera. Samo brod ONE Apus izgubio je 1.800 kontejnera odjednom tokom jedne oluje.

U periodu tokom kojeg je WSC sprovodio istraživanja, rekordna je inače bila 2013. godine, kada je MOL Comfort izgubio 4.293 kontejnera.

Podstaknuti ovim događajima, pomorski akteri širom lanca snabdevanja su, kao što je PlutonLogistics ranije pisao, pokrenuli MARIN TopTier projekat za poboljšanje bezbednosti kontejnera, sa WSC i kompanijama-članicama među osnivačima. Ovaj projekat koristi naučne analize, studije, kao i stvarna merenja i prikupljanje podataka za razvoj i objavljivanje konkretnih, delotvornih preporuka za smanjenje rizika od gubitka kontejnera u moru.

Prvi rezultati studije pokazali su da je situacija pod nazivom „parametarsko valjanje“ na moru posebno opasna za kontejnerske brodove. U pitanju je pojava koja se neočekivano može razviti u situaciju sa teškim posledicama, navodi WSC. Parametarsko valjanje događa se kada talasi udaraju u pramac pod uglom, a ne frontalno. Brodovi se penju i spuštaju gore-dole, ali se mogu i ljuljati s jedne na drugu stranu.

Ljuljanje može postati nekontrolisano i jednostavno „izbiti“ kontejnere iz ležišta. Iako se parametarsko valjanje broda proučavalo decenijama, do pojave gigantskih kontejnerskih brodova smatralo se da je reč pre svega o teorijskom fenomenu, jer je bilo relativno retko. Sa pojavom velikih kontejnerskih brodova krajem dvadesetog veka, stvari su se neočekivano i bitno promenile.

Da bi se pomoglo u sprečavanju daljih incidenata, osnovano je i Obaveštenje za pomorce, koje opisuje kako posada kontejnerskog broda i operativno osoblje mogu da planiraju, prepoznaju i deluju kako bi sprečili parametarsko valjanje prilikom sledećih plovidbi.

Foto: unsplash.com/williamwilliam