Kina gradi Bugarskoj mornarici 6 brodova za rasute terete

Kina gradi šest novih brodova za rasute terete za bugarsku mornaricu.  Bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova je na svom službenom facebook profilu prikazao sliku bugarskog generalnog konzula Dimitara Pamulova u Šangaju, kako stoji na rotoru od 6 tona bugarskog broda “Rozhen”, koji je izgrađen u poslednje dve godine.

Plovilo se gradi u jednom od kineskih brodogradilišta u blizini Šangaja (Grad Nantong, provincija Jiangsu). Brod, čija je rasutost iznosila 45.000 tona, spušten je u vodu 21. januara ove godine. Brod je naručen i vlasništvo Bugarske mornarice registrovane pod malteškom zastavom.

U brodogradilištu Jiangsu Yangzijiang Group Limited, najvećem kineskom brodogradilištu u privatnom vlasništvu i trećem najvećem brodogradilištu u toj zemlji, gradi se šest novih brodova s ​​volumenom od 45.000 tona.

Brodovi su naručeni i biću vlasništvu Bugarske mornarice.

Prvi brod iz serije “Plana” bit će pušten i svečano izručen 17. jula, a sledeći – “Midžur” – očekuje se 25. septembra. “Buzludža”, “Malyovitsa”, “Milin kamak” i “Okolchitsa” čekaju na red.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.