Lidl brodovima preko luke Kopar stiže i tekstil iz Bangladeša

Tailwind Shipping Lines, podružnica trgovinskog lanca Lidl za kontejnerski transport, prilagođava rasporede svoja dva linijska servisa kako bi još bolje zadovoljila potrebe klijenata. Takođe, novim opcijama luka Kopar postaje još atraktivnija za uvoz tekstila iz Azije.

Kako je saopštio Tailwind, u okviru pomenutih prilagođavanja, Panda Express servis (PAX) između Kine i Evrope biće proširen tako da uključuje i pristajanje u Kolombu (Šri Lanka). Tamo će se na 5 kontejnerskih brodova od 5.000+ TEU iz PAX servisa takođe pretovarati i teret koji se transportuje u okviru servisa Tiger Express (TEX).

Pretovarom u Kolombu Tailwind će ponuditi veću frekvenciju plovidbe za robu iz Bangladeša plus još jednu atraktivnu odredišnu luku u mediteranskom regionu. Dosada je TEX servis, koji je posebno privlačan klijentima iz tekstilne industrije, uključivao polaske ka Evropi na svakih 18 dana u manjim plovilima kapaciteta od oko 1.000 TEU. U budućnosti, TEX servis će nuditi plovidbu do Kolomba svake dve nedelje sa „Panda 002“, 803 TEU feeder-brodom.

Takođe, tekstilna roba iz Bangladeša koja je namenjena Jugoistočnoj Evropi dobiće mogućnost transporta do Kopra, odakle postoje naročito dobre veze ka drugim destinacijama.

– Ova prilagođavanja našeg rasporeda plovidbe odražavaju iskustvo koje smo stekli kao mlada brodarska kompanija – kaže Christian Stangl, generalni direktor Tailwvind Shipping Lines.

– Sa njima, Tailwind jača svoj profil kao izuzetan provajder usluga na azijsko-mediteranskoj ruti. Pored neprehrambene robe za Lidl, nastavićemo da se fokusiramo na teret drugih klijenata. Na taj način izlazimo u susret njihovim potrebama za većom frekvencijom plovidbe. Istovremeno, nastavićemo da budemo pouzdani i tačni, kao i da omogućavamo da roba brzo bude na policama.

Teret iz Bangladeša i Kine stići će u Evropu u roku od 19 dana.

Kompanija Tailwind Shipping ističe da je u poređenju sa planovima s početka 2023, godišnji kapacitet njihove flote povećan sa 95.000 TEU na 108.000 TEU.

– Kao mlada brodarska kompanija, gledamo pozitivno na sledeću godinu i nastavićemo da naporno radimo kako bismo naš portfolio ponuda još više prilagodili potrebama klijenata – kaže Stangl.

Foto: tailwind-shipping.com