MSC preuzima udeo u italijanskoj kompaniji Ignazio Messini

Švajcarski kontejnerski prevoznik Mediterranean Shipping Company (MSC) kupio je manjinski udeo u italijanskoj brodarskoj kompaniji Ignazio Messina & C.  Naime, MSC i Messina su postigli konačni sporazum dve godine nakon što su potpisali Memorandum o razumevanju (MOU), a posao uključuje brodogradnju i aktivnosti terminala.

MSC, preko svoje firme Marinvest, preuzima 49% udela u Messini, potvrdila je u saopštenju kompanija iz Ženeve. Kako je saopšteno, zatvaranje transakcije podleže konačnom odobrenju italijanske antimonopolske uprave i lučke uprave u Đenovi.

Ignazio Messina & C. pruža redovne linije koje povezuju Mediteran s Afrikom, Bliskim istokom i Indijskim potkontinentom, pristajući u više od 50 luka i snabdevajući više od 40 različitih zemalja. Kompanija ima flotu od 21 broda ukupnog kapaciteta 40.200 TEU i 62.500 lm. Poseduje osam RoRo brodova i niz unajmljenih kontejnerskih brodova.

Kontrolisan od strane porodice Aponte, MSC upravlja flotom od 510 brodova koji pristaju u 500 luka i prevoze oko 21 milion TEU godišnje.

Izvor: pomorac.net