Plovidba ka uspehu – Agent Plus dobio agenturu južnokorejskog giganta HMM za ceo region

Uzbudljive vesti iz sveta logistike i transporta stižu iz regiona, jer je domaća renomirana kompanija Agent Plus Grupa zvanično postala eksluzivni agent jednog od najvećih brodara na svetu – Hyundai Merchant Marine (HMM), osmog na svetskoj rang listi kontejnerskih brodara. Sporazum o saradnji za tržišta Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore potpisan je u avgustu, čime se ozvaničio ključni korak ka unapređenju logistike u regionu.

– Ova saradnja otvara novo poglavlje za obe kompanije, a nama, domaćoj kompaniji, daje mogućnost da pružimo još kvalitetnije usluge u kontejnerskom transportu za sve naše klijente – kaže Zoran Netković, generalni direktor Agent Plus Grupe.

– Zajedno sa južnokorejskim gigantom, kompanijom HMM, imamo priliku i mogućnost da još snažnije unapređujemo naše poslovanje u ovom delu logističkih aktivnosti – dodaje Netković.

Agent Plus Grupa uspela je da izgradi profesionalan ugled i izuzetno poverenje u svetu transporta i logistike. Njihova posvećenost, pouzdanost i kvalitet bez kompromisa u radu, omogućili su im da postanu značajni igrači na globalnom tržištu i steknu poverenje HMM-a.

– Kroz uspešnu implementaciju različitih regionalnih i domaćih projekata i pružanje usluga na najvišem nivou, Agent Plus Grupa istakla se kao pouzdan partner, spreman da ostvari najviše standarde u sektoru logistike – poručuju iz te kompanije.

Kancelarije partnerske kompanije koje nose naziv „HMM Agency“, pokrivaju različite delove regiona. Predstavništva za HMM Agency Srbija i HMM Agency Crna Gora imaće svoje sedište u Beogradu, dok su predstavništva za HMM Agency Hrvatska i HMM Agency Bosna i Hercegovina locirana u Rijeci.

HMM, jedan od svetskih lidera u integrisanim logističkim rešenjima, nudi različite vrste brodskih usluga kroz sopstvenu flotu koju čini više od 100 različitih plovila, povezujući globalno pomorske luke na svim kontinentima, uz primenu najsavremenijih logističkih IT sistema. Pri tome, briga o zaštiti životne sredine je na najvišem nivou.

Od pokretanja prvih usluga sa svega tri VLCC broda davne 1976. godine, HMM je značajno napredovao, da bi danas postao jedan od svetski priznatih provajdera za integrisane logističke usluge, čime je dodatno ojačao svoju konkurentsku prednost na svetskom tržištu.

Namera HMM da se veoma ozbiljno involvira u tržištra Balkana i Mediterana u celini, govori o proceni značaja i rasta ovog tržišta. Kada je Srbija u pitanju, saradnja južnokorejske kompanije HMM i Agent Plusa poklopila se sa potpisivanjem sporazuma vlada Srbije i Južne Koreje o širokoj saradnji u različitim oblastima privredne delatnosti, što će sigurno pospešiti ovu nameru.

Zajednička saradnja nije samo potvrda kvaliteta rada Agent Plus Grupe, već i signal da se svet transporta i logistike okreće ka snažnim partnerstvima zasnovnim na poverenju i kvalitetu, ističe Agent Plus.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.