„OT Logistics“ ne odustaje od „Luke Bar“ i kompanije „Montecargo“

Kompanija „OT Logistics“ spremna je na nastavak saradnje sa crnogorskom Vladom u cilju valorizacije kapaciteta „Luke Bar“ i razvoja preduzeća „Montecargo“, poručili su njeni predstavnici.

Oni smatraju da su ponude dostavljene na tendere za „Luku Bar“ i „Montecargo“ usklađene sa njihovim ciljevima, kriterijumima i uslovima.

„OT Logistics“ je uputio prigovor Savetu za privatizaciju i kapitalne projekte, nakon što je primio zvanično obaveštenje crnogorskih nadležnih institucija o odluci da se ponište tenderi za prodaju udela u kompanijama „Luka Bar“ i „Montecargo“.

– „OT Logistics“ je iznenađen odlukom i obrazloženjima Saveta, posebno imajući u vidu nedavno zaključene pregovore sa Tenderskom komisijom, u kojima smo prihvatili njihove i zahteve sindikata. Smatramo da nije utemeljen zaključak Saveta da naša ponuda ne odgovara ciljevima, kriterijumima i uslovima tendera, u vezi čega je upućen zvanični prigovor predstavnicima crnogorskih institucija –  navodi se u saopštenju.

Potpredsjednik kompanije „OT Logistics“, Pjotr Ambrozovič, kazao je da je ponuda za učešće u tenderima za privatizaciju kompanija „Luka Bar“ i „Montecargo“ pripremana pažljivo i temeljno, na osnovu detaljno odrađenih evaluacija pravnog i finansijskoj karaktera u oba preduzeća, čiji se dalji razvoj želi unaprediti privatizacijom.

– Smatramo da je naša ponuda u potpunosti usklađena sa ciljevima, kriterijumima i uslovima tendera, koji su nam predočeni u otkupljenoj tenderskoj dokumentaciji i potvrđeni kroz komunikaciju sa Tenderskom komisijom –  rekao je Ambrozovič.

„OT Logistics“ je, kako se dodaje, učestvovao u više faza pregovora sa Tenderskom komisijom i prihvatio sve zahteve Tenderske komisije u vezi sa poboljšanjem ponude i predloga ugovora o kupoprodaji akcija i o upravljanju.

– Verujemo da je Crna Gora politički stabilna zemlja, spremna na saradnju i partnerstvo sa investitorima iz EU. Stoga smo spremni da kroz dalje razgovore sa Vladom zajednički pronađemo efikasna rešenja za valorizaciju kapaciteta Luke Bar u interesu Crne Gore, njenih građana, lokalne zajednice, radnika i manjinskih akcionara –  kazali su iz „OT Logistics“-a.

Ambrozovič je naveo da je uveren da „OT Logistics“ može da unapredi razvoj „Luke Bar“ i „Montecargo“-a.

– Verujemo da potencijal „OT Logistics“ grupe i planirani investicioni program mogu da proizvedu sinergije od kojih će imati koristi „Luka Bar“, železnički saobraćaj i ukupna crnogorska ekonomija –  dodao je Ambrozovič.