Nelt značajno povećao kapacitete intermodalnog terminala u Dobanovcima (FOTO/VIDEO)

Kompanija Nelt investirala je dva miliona evra u povećanje kapaciteta svog intermodalnog terminala u Dobanovcima, čija je upotrebna površina proširena na 30.000 m2. Unapređenja su otvorila mogućnost za prijem i odlaganje 1.500 punih i 5.000 praznih kontejnera. Kupovinom drugog Reach Steckera za manipulaciju kontejnerima, kompanija je značajno povećala operativnost i efikasnost svojih operacija.

Reach Stecker, foto: Branimir Milovanović

– Zahvaljujući odličnoj lokaciji, efikasnim procesima i tehničkim i tehnološkim prednostima, naš terminal je prepoznat kao logistički hab Balkana. Poslednjom investicijom od dva miliona evra povećali smo kapacitete kako bismo svojim klijentima pružili optimalnu uslugu –  istakao je Vuk Mijanović, menadžer lanca snabdevanja kompanije Nelt.

Terminal kompanije Nelt je redovnim, nedeljnim linijama povezan sa lukama Rijeka, Bar i Pirej. Od početka rada 2016. godine, intenzitet intermodalnih tokova raste, a kompanija je ostvarila partnerstva sa vodećim svetskim pomorskim i transportnim kompanijama, kao što su Cosco, CMA-CGM, Maersk itd.

Foto: Branimir Milovanović

 

Tokom Sajma saobraćajnih i železničkih tehnologija (South East Europe Mobility 2021), održanog nedavno u Beogradu, zainteresovani izlagači i posetioci iz inostranstva obišli su Nelt-ov poslovni kompleks u Dobanovcima i upoznali se sa logističkim kapacitetima kompanije.

Pogledajte VIDEO „Nelt – Logistički hab i suva luka Zapadnog Balkana“:

 

Foto: Branimir Milovanović