Peti Ginisov rekord italijanske kompanije: napravili najteži čelični konopac na svetu (FOTO; VIDEO)

Kompanija Teufelberger-Redaelli oborila je još jedan rekord u oblasti čeličnih užadi. Flexpack, proizveden u tršćanskoj fabrici, najteže je čelično uže na svetu – težak je 495,9162 tone i dugačak više od 4 kilometra.  Izrada je zahtevala period obrade od sedam meseci, sa više od 50 radnika i tehničara uključenih u projektovanje, nabavku, proizvodnju i montažu.

Novi dizajn obezbeđuje kombinaciju faktora koji su osmišljeni da zadovolje najsloženije podmorske primene, kao što su aktivnosti polaganja cevi.

Sa jedinstvenim karakteristikama i primenom, Flexpack je postao izbor glavnih igrača u offshore industriji – užad visokih performansi, u rasponu prečnika od 76 mm do 160 mm, dostupna su za različite primene na moru.

Ovo dostignuće označava peti Ginisov svetski rekord u inženjeringu i tehnologiji za kompaniju Teufelberger-Redaelli, od 2010. godine. Teufelberger-Redaelli je vodeći svetski brend u razvoju, dizajnu, proizvodnji i distribuciji čeličnih užadi visokih performansi sa kancelarijama u Austriji, Italiji i Kini.

Deo su Teufelberger grupe, uspešnog porodičnog biznisa osnovanog davne 1790. godine, kojim trenutno upravlja sedma generacija vlasnika. Porftfolio grupe uključuje čeličnu užad za žičare, dizalice i zatezne konstrukcije, užad od sintetičkih vlakana za jedrenje i za zaštitu od pada.

Grupa posluje preko 14 podružnica u Austriji, Italiji, Češkoj Republici, Sjedinjenim Američkim Državama, Tajlandu, Poljskoj i Švedskoj. U 2022. ostvarila je promet od 350 miliona evra. Zapošljavaju oko 1.500 ljudi širom sveta, od čega oko 500 u sedištu u Welsu (Austrija) i više od 300 u Italiji.

Kako su pravili i transportovali ovu grdosiju, možete pogledati u nastavku:

Foto: Teugfelberger Group/Linkedin