Rail Cargo Group i Samskip pokreću novi kontejnerski servis na ruti Nemačka-Grčka

Austrijski operater Rail Cargo Group, italijanska brodarska kuća Grimaldi i logistički operater Samskip lansiraće multimodalni transport između Grčke i nemačke luke Duizburg. Njihova ruta će takođe pratiti železničku prugu Duizburg-Venecija, ali i pomorske veze od Venecije do grčkih luka Igumenice, Patrasa i Krfa.

Multimodalni transport servis biće pokrenut tokom marta. Tri voza Rail Cargo Group saobraćaće jednom nedeljno na relaciji Duizburg-Venecija. Grimaldi će koristiti kamione, dok će Samskip transportovati kontejnere pomorskim putevima do grčkih luka. Počevši od 2020. godine, transport kontejnera biće povećan kako da bi prelazak na železnicu (transport veće količine tereta sa puta na šine) bio što je moguće veći.

Vozovi na relaciji Duizburg-Venecija imaće po 19 vagona, svaki 550 m dužine i 1.400 tona težine. Ruta će biti pređena za 32 sata preko italijanskog grada Tarvisio, na granici između Austrije i Italije.

Rail Cargo Group i Samskip procenjuju da će ovaj transport svake godine dovesti do prebacivanja oko 5.000 kamiona sa puteva na železnicu.

Izvor: Railwaypro.com